Svindal Larsen bestemmer seg mandag

Tommy Svindal Larsen (27) skal bruke helga på å finne ut om han skal spille i Stabæk i fire nye år eller satse på en karriere i utlandet.

- Jeg skal i møte med Stabæk mandag. Enten blir det fire nye år i Stabæk, eller så kommer jeg til å satse på kontrakt med en utenlandsk klubb, sier Svindal Larsen.

Må ned i lønn

To uker er gått siden Stabæk kom med sitt siste kontraktsforslag til midtbanegeneralen. Svindal Larsen er klubbens desidert best betalte spiller, og må ned i lønn dersom han takker ja til den nye avtalen. Lønn er uansett ikke avgjørende for 27-åringen.

- Kontraktsforslaget fra Stabæk er veldig bra. Men det er en viktig avgjørelse jeg nå skal ta. Derfor ønsker jeg å bruke denne frihelga før jeg bestemmer meg, sier Svindal Larsen til NTB.

Spillerens agent jobber samtidig med alternativer i utlandet. Men det eneste som foreløpig er konkret er tilbudet fra Stabæk.

Veldig usikker

- I Stabæk vet jeg hva jeg har. Spørsmålet er om tiden er inne for nye utfordringer. Nå har jeg vært her i sju sesonger, og jeg ønsker å være med og kjempe helt i toppen. Tapet mot Brann var derfor et aldri så lite varsku. Topplag taper ikke 8-1, sier midtbanespilleren.

Svindal Larsen fyller 28 år i august, og dagens kontrakt med Stabæk går ut ved nyttår. Styreleder i Stabæk ASA, Ingebrigt Steen Jensen, håper spilleren prioriterer det trygge fremfor å ta sjanser.

- Vil Tommy utenlands er det lite vi kan stille opp med. Men nå har han hatt god tid på seg til å diskutere med familie og rådgivere. I Stabæk kan vi gi Tommy trygghet både sportslig, økonomisk og sosialt, sier Steen Jensen.

(NTB)