Svindal Larsen slakter sine egne

Odd nær nedrykk etter 1-4 mot RBK.

(Dagbladet.no): Rosenborg BK - Odd Grenland 4-1

Hardt pressede Odd Grenland burde vunnet for å sikre seg tippeligaspill neste år, men et glimrende Rosenborg-lag var ikke villig til å gi Oddrane noe gratis på en regnvåt kveld i Trondheim.

Tommy Svindal Larsen var rasende på egne spillere etter kampen og oppfordrer enkelte spillere til å gå i seg selv.

- Enkelte må gå i seg selv utpå her. Det var et par-tre på Odd-laget som ikke var interessert i å vinne denne kampen, og det er altfor dårlig, tordner Svindal Larsen til Adressa.no.

- Det er vanskelig å ta poeng her, men forsøket må være helhjertet. Jeg synes ikke det så slik ut blant alle medspillerne mine i dag, forsetter Svindal Larsen.

Odd-trener Ove Flindt-Bjerg var enig med Svindal Larsens kritikk av Odds spill i dag.

- Enkelte spillere må ha en helt annen instilling, hvis ikke spiller de ikke mot Start, sa Flindt-Bjerg til TV2 etter kampen.


Odd startet best

Rosenborgs juvel Alexander Tettey satte inn 3-0 mot Odd Grenland søndag. Kallestad, Gorm (Scanpix)
Rosenborgs juvel Alexander Tettey satte inn 3-0 mot Odd Grenland søndag. Kallestad, Gorm (Scanpix) Vis mer

Odd begynte kampen friskt, men fikk ikke spilt seg gjennom et aggressivt og kompakt Rosenborg-lag.

Nærmest kom Fernando de Ornelas når han stormet fremover i det 11. minutt. Spissen fra Venezuela parkerte venstreback Traoré og fikk avfyrt et skudd mot en våken Lars Hirchfeldt som enkelt kunne plukke ned skuddet som ikke stod i stil med forarbeidet.

De Ornelas var frempå igjen noen minutter senere. På innlegget fra høyre fikk Ornelas stå totalt umarkert, men dessverre for Odd Grenland ble headingen alt for svak.

Didier Konan Ya ble plutselig spilt gjennom og gjorde alt perfekt helt til avslutningen. Ivorianeren kom litt bakpå og måtte strekke seg for å rekke ballen og dermed gikk skuddet til innkast.

Per Ciljan Skjelbred ville også markere seg og når unggutten fikk ballen halvveis på Odds banehalvdel og driblet seg fint fremover gikk skuddet fra 16-meter til side for Rune Almenning Jarsteins høyre stolpe.

Skjelbred var frempå igjen 15 minutter senere. Denne gangen gjorde han Odd spillerne til latter med en flott  finte. Denne gangen var skuddet mer presist og Jarstein fikk så vidt klarert til corner.

Rosenborg etablerte seg nå på Odds banehalvdel. Alexander Tettey forsøkte og Abdou Razack Traoré forsøkte, men det var Steffen Iversens erstatter som skulle gjøre det for Rosenborg.

Didier Konan Ya fikk ballen til høyre og la flatt inn foran mål. På bakerste stolpe kom Yssouf Koné som sittende satt ballen enkelt i mål.

Koné var skuffet, irritert og forstod ingenting etter at han ble satt på benken foran Schalke 04 kampen tidligere i uken, men mente han revansjerte seg godt i kveld.

- Det blir jo på en måte en revansje. Jeg følte jeg burde score i dag for å vise at jeg hadde rett i å bli sint, sa Koné til Adressa.no etter kampen. 

Minuttet senere var det Roar Strand som stormet inn i Odds 16-meter. Den rutinerte Trønderen kom løpende innover og ble lagt i bakken av en fortvilet Könönen.

Fra 11-meteren var Koné sikker og satt ballen flott oppe i høyre hjørne.

Det meste virket nå kjørt for et Odd-lag som ble tammere og tammere.


Andre omgang

Rosenborg gikk rett i angrep etter sidebytte og Rune Almenning Jarstein måtte vise sin klasse ved flere anledninger. Lite kunne dog Jarstein gjøre når Marek Sapara og Alexander Tettey stormet i angrep etter en Odd corner.

Sapara satt fart og holdt ballen akkurat lenge nok til at han kunne servere Tettey som banket inn Rosenborgs tredje for dagen.

Ungutten har satt seg som mål å score 5 mål i år, og mangler dermed ett.

- Jeg har satt meg som mål å score 5 i år, så jeg mangler 1 scoring. Håper å få den, da blir jeg veldig fornøyd på scoringsfronten, sa en offensiv Alexander Tettey til RBK.no etter kampen.

Rosenborg fortsatte presset og Marek Sapara og Øyvind Storflor hadde begge sjanser til å gjøre ledelsen enda større, men det var likevel Odd som skulle få et trøstemål signert Zbynek Pospech.

Pospech kom seg foran innbytter Andreas Nordvik og headet kontant ned i Hirschfeldts venstre hjørne.

Ekstra spenning til tross, Rosenborg var det klart beste laget på Lerkendal og stormet tilbake i angrep. 

Yssouf Koné hadde ropt på straffe tidligere i kampen, men fikk den først i det 89. minutt når Könönen igjen var uheldig.

Afrikaneren skulle ta det selv, men forærte det til alltid sikre Marek Sapara som satt straffen kontant bak Rune Almenning Jarstein.

– Det var bestemt på forhånd at jeg skulle ta dem. Men med to scoringer hadde jeg vel gjort mitt, sa Koné.

Odd er nå farlig nærme nedrykk og det skal et lite mirakel til for at plassen i tippeligaen blir reddet. Sandefjord er garantert å finne i Adeccoligaen etter 4-0 tapet for Strømsgodset i dag.

[B]Scoret to:[/B] Yssouf Koné scoret to mål i Rosenborgs utklassing av Odd Grenland i kveld.