Svindal Larsens revansj

Endelig tillit fra Åge Hareide.

(Dagbladet.no): Tommy Svindal Larsen gjør det svært bra i Bundesliga, men har likevel gått i glemmeboken til landslagssjef Åge Hareide - inntil nå:

- Jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Svindal Larsen til TV 2 Nettavisen.

Og det er så lenge siden at 31-åringen som står bokført med 15 A-landskamper for Norge, ikke husker sist han spilte i rødt, hvitt og blått.

- Nei, det husker jeg ikke. Lurer på om jeg spilte en kamp i 2002. Jeg har vært mye inn og ut, og har ikke fått så mange kamper. Men jeg har fortsatt store ambisjoner i forhold til landslaget, understreker han.

Liker spillestilen

Svindal Larsen har likvel fulgt nøye med på Norge under Hareide.

- Ja, jeg har sett de fleste kampene. Nå trenger laget å løfte seg - vinne kamper, få poeng. Det er resultatene som teller, måten de kommer på er ikke like viktig. Likevel mener jeg det er viktig å holde på den nye spillestilen og ikke gi opp. Landslaget har jo lagt vekt på en spillende stil, og vært mer opptatt av å bruke midtbanen.

- Det er jo noe som passer meg veldig godt. Landslagets måte å spille på er definitivt min stil, legger han til.

Imponerte Bjørnebye

En skuffende innledning på VM-kvaliken og assistenttrener Stig Inge Bjørnebye dro til Tyskland for å se nordmannen i aksjon mot Bayer Leverkusen borte. Der imponerte Nürnberg-kapteinen.

- Det var en veldig bra referanse. Han nøytraliserte Carsten Ramelow totalt, og hadde også to målgivende pasninger, sa Bjørnebye på dagens pressekonferanse.

Gleder seg

Og Svindal Larsen er helt enig.

- Jeg spilte min beste kamp for året mot Leverkusen, som er et meget bra lag. Jeg spiller jo fast på et høyt nivå i Bundesliga. Jeg er kaptein og har en god status i klubben, så jeg mener jeg er god nok for Norge, sier Skiens-gutten.

Men selv om han har vært lenge borte, blir ikke Svindal Larsen akkurat en outsider i miljøet.

- Ja, det er mange kjente der. Det skal bli veldig gøy å treffe de igjen.

<B>STOR I TYSKLAND:</B> Tommy Svindal Larsen imponerer som kaptein for Nürnberg i Bundesliga. Nå er også Åge Hareide tilstrekkelig imponert.