Svindal ligger an til å vinne kombicupen

Men Raich kan stikke av i totalcupen.

Aksel Lund Svindal kjørte så bra i utfordelen av kombinasjonsrennet i forhold til Marc Berthod i Kvitfjell i dag at han er på vei til seier i kombinasjonscupen, men Benjamin Raich ligger an til å vinne rennet.

- Dette var en helt grei utforomgang, verken mer eller mindre. Jeg gjorde noen småfeil underveis, men klarte å gi bra med gass. Det kommer til å bli jevnt og tett her, og det er ingen tvil om at Raich blir tøff å slå, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter utfordelen av superkombinasjonen.

På grunn av snø og dårlig sikt på Kvitfjell i dag morges, ble starten flyttet noe ned. Det innebar at løypa ble 15 sekunder kortere enn opprinnelig planlagt, og i kombinasjonsrennet ga det en fordel til slalåmspesialistene.

- For meg var det litt synd at starten ble flyttet ned, slo Svindal fast etter utforrennet.

Må satse maks

I kombinasjonscupen leder Marc Berthod med ett poeng i forhold til Aksel Lund Svindal, og kampen om krystallkula i kombinasjonen står i første rekke mellom dem.

- Det er andre som også kan blande seg inn i kampen om å vinne kombinasjonscupen, så det er ikke bare en kamp mellom Berthod og meg. Derfor må jeg satse maksimalt i slalåmdelen, så får vi se hva det rekker til, sa Svindal.

Dermed er det store muligheter for at Svindal vil stikke av med seieren i kombinasjonscupen, mens Raich vil øke ledelsen sin i den totale verdenscupen med noen poeng i forhold til nordmannen som vant super G-cupen etter verdenscupfinalen i Åre i fjor.

MOT KOMBICUP-SEIER: Etter utfordelen av dagens kombinasjonsrenn i Kvitfjell ligger Aksel Lund Svindal i posisjon til å sikre seieren i kombicupen. Men i totalcupen taper han trolig ytterligere terreng til Benjamin Raich. Foto: Scanpix
MOT KOMBICUP-SEIER: Etter utfordelen av dagens kombinasjonsrenn i Kvitfjell ligger Aksel Lund Svindal i posisjon til å sikre seieren i kombicupen. Men i totalcupen taper han trolig ytterligere terreng til Benjamin Raich. Foto: Scanpix Vis mer

Raich mot seier

Didier Cuche var raskest i utforomgangen i dag med Bode Miller og østerrikeren Mario Scheiber på de neste plassene. Aksel Lund Svindal ligger på 9.-plass før slalåmdelen. Han er 57 hundredeler bak Cuche.

Benjamin Raich ligger bare 22 hundredeler bal Svindal på 11.-plassen, og mye tyder på at han kommer til å vinne rennet, i hvert fall hvis han kjører en normalt god slalåmomgang.

Lars Myhre kjørte inn til 33.-plassen, mens Bjarne Solbakken ble nummer 48 i utfordelen av kombinasjonen fredag formiddag. Den siste norske deltakeren, Petter Brenna, kjørte inn til 58.-plassen.

(NTB)