Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal har operert

Svindal måtte opereres: - Jeg håper dette blir årets siste

Aksel Lund Svindal startet året på legevakta.

OPERERT: Aksel Lund Svindal startet året med en operasjon. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
OPERERT: Aksel Lund Svindal startet året med en operasjon. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal konkurrerte i helga i italienske Bormio. Torsdag ettermiddag melder fartstjerna om at han ble operert.

- Bare glem langfingeren. Det burde heller vært en dobbel tommel opp for å få metallet ut av tommelen. Her kommer bare en liten post-operasjon-oppdatering, ettersom jeg starter 2019 med en operasjon jeg håper blir den siste dette året. Takk til legevakta for hjelpen, skriver Aksel Lund Svindal på sin egen Instagram-profil.

Metallbit i fingeren

Heldigvis var det ikke kneet som måtte opereres denne gangen. Torsdag ble han kvitt metallbiten som ble satt inn etter tommelskaden i midten av november.

Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, bekrefter at Svindal ble operert torsdag.

- Planen var at han skulle vurdere hvordan det så ut med tommelen, og tok derfor røntgen i dag. Det så så bra ut at han allerede samme dag kunne gjøre det inngrepet og fjerne stålplata fra fingeren, sier Graff til Dagbladet.

Operasjonen vil ikke påvirke sesongen.

- Eneste Svindal må gjøre er å fortsette å teipe hånda til staven, siden han fortsatt ikke har ordentlig grep enda. Han trenger noe tid på å få tilbake følelsen, sier Graff.

Det var like før fartssesongen startet i november at veteranen pådro seg en leddbåndsskade i den ene tommelen etter et fall på trening. Det skriver NTB. Svindal opererte umiddelbart etter hendelsen og har så langt dette året kjørt med en spesiallaget skinne.

Skadeplaget

Aksel Lund Svindal var på sidelinjen i Holmenkollen da årets første parallellslalåm gikk av stabelen. I helga som var kjørte Svindal i Bormio, og erkjenner at han sleit med høyrekneet som har plaget ham i mange år nå.

- Det er litt dritt nå, sa Aksel Lund Svindal og fortsatte:

- Det har egentlig vært over all forventning fram til nå, så fikk jeg en liten smell i Bormio, og det ble litt tilbake til virkeligheten. Litt sånn lett halting nå, men Wengen er ikke før 15.–16. januar, så jeg regner med at mye er gjort fram til det, sa Svindal til NRK etter parallellslalåmen fra Holmenkollen.

Publikum som var til stede i Holmenkollen første nyttårsdag fikk se en Svindal med hovent kne.

- Heldigvis har han noe tid på seg før verdenscupen i Wengen. Alle som så ham i Holmenkollen så tydelig at han sliter, spesielt i trapper. Men Svindal har god erfaring med hvordan han skal takle utfordringene med kneet og vet derfor hva han må gjøre i perioden før neste renn, avslutter Graff.

Verdenscupen i sveitsiske Lauberhorn i Wengen går av stabelen 18. til 20. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!