- SÅ VELDIG BRA UT: Aksel Lund Svindal med movember-bart på vei ned til niende beste tid på første treningsomgang i Lake Louise.  Foto: Nick Didlick, EPA/Scanpix
- SÅ VELDIG BRA UT: Aksel Lund Svindal med movember-bart på vei ned til niende beste tid på første treningsomgang i Lake Louise. Foto: Nick Didlick, EPA/ScanpixVis mer

Svindal med niende beste treningstid

- Det så veldig bra ut der jeg sto, sier treneren.

Landslagssjef Håvard Tjørhom synes Aksel Lund Svindal kom seg greit gjennom den første treningsomgangen i utfor i Lake Louise.

Det norske håpet kjørte inn til 9.-plass, 66 hundredeler bak østerrikeren Romed Baumann, som var raskest.

- Jeg har ikke sett hele løpet til Aksel, og jeg har heller ikke snakket med ham, men jeg synes det så veldig bra ut der jeg sto. At han er 66 hundredeler bak teten, betyr bare at han har litt å jobbe med fram mot selve rennet lørdag, sa Håvard Tjørhom til NTB.

Han var mest fornøyd med at treningsomgangen lot seg gjennomføre, for det har falt mye snø i Lake Louise de siste dagene.

- Selv om det var litt bløtt i traseen, har arrangørene gjort en kjempejobb. Nå blir det bare bedre og bedre, mente Tjørhom.

Kjetil Jansrud kjørte inn til 30. beste tid, mens Iver Bjerkestrand kom inn til 54.-plass på den aller første treningsomgangen før et utforrenn denne sesongen.

Det skal kjøres utfor i Lake Louise lørdag og super G søndag. Deretter reiser alpinsirkuset videre til Beaver Creek i Colorado. I tillegg til utfor og super G skal det også kjøres storslalåm i Bird's of Prey-traseen neste helg.

(NTB)