NY SEIER: Aksel Lund Svindal var suveren for annen dag på rad og kjørte inn til seier i verdenscuprennet i super-G i Lake Louise søndag. Foto: EPA/MIKE STURK
NY SEIER: Aksel Lund Svindal var suveren for annen dag på rad og kjørte inn til seier i verdenscuprennet i super-G i Lake Louise søndag. Foto: EPA/MIKE STURKVis mer

Svindal med ny utklassingsseier

Vant super-G-en.

Aksel Lund Svindal var suveren for annen dag på rad og kjørte inn til seier i verdenscuprennet i super-G i Lake Louise søndag.

Nordmannen gjorde som i lørdagens utfor og vant i utklassingsstil. 0,85 sekund skilte ned til toer Adrien Theaux fra Frankrike, mens østerrikeren Joachim Puchner på tredjeplass var ytterligere fem hundredeler bak.

Svindal har vist hele uken at han er i toppslag. Med sin 17. og 18. verdenscupseier på to dager tangerte han Lasse Kjus. Av norske alpinister er det kun Kjetil André Aamodt som har flere enkeltseirer i verdenscupen med 21.

Lake Louise er definitivt et sted der Svindal trives. Han tok sin første verdenscupseier nettopp i super-G i samme bakke for sju år siden. Søndagens super-G-triumf var hans sjuende totalt og tredje i Lake Louise.

Svindal overtok samtidig sammenlagtledelsen i verdenscupen med 200 poeng. Bak ham følger Ted Ligety (USA) på 170 og Marcel Hirscher (Østerrike) på 140 poeng.

Kjetil Jansrud var 1,52 sekund bak lagkameraten og kjørte inn til 17.-plass. 3,11 sekund bak Svindal var Iver Bjerkestrand, som lå på 41.-plass da 43 utøvere hadde fullført søndagens renn.

(NTB)