Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal med stygt fall i Kitzbühel. Slo kollbøtte i lufta og havnet i sikkerhetsnettet

Sesongen er over for verdenscuplederen.

STYGT FALL: Aksel Lund Svindal slo kollbøtte og falt stygt i Kitzbühel. Nå er han ute resten av sesongen. Foto: AFP / APA / ROBERT JAEGER / Austria OUT
STYGT FALL: Aksel Lund Svindal slo kollbøtte og falt stygt i Kitzbühel. Nå er han ute resten av sesongen. Foto: AFP / APA / ROBERT JAEGER / Austria OUT Vis mer

Siste: Aksel Lund Svindal røk korsbåndet og mister resten av sesongen.

(Dagbladet): Alpinsportens Formel 1 i alpinsportens Mekka. Utforrennet i Kitzbühel er noe helt spesielt. Langt over 100 kilometer i timen i kompromissløse svinger mot et knusende underlag i spektakulært terreng.

Å vinne Hahnekammrennet er omtrent det eneste verdenscupleder Aksel Lund Svindal mangler. Ingen av Svindals 31 verdencupseire har kommet i Kitzbühel-utforen.

Lagkompisen Kjetil Jansrud klarte det imidlertid i fjor. Da ble Jansrud den første nordmannen som vant dette prestisjefulle utforrennet siden Atle Skårdal vant i 1990.

Med en strekk i låret, forårsaket etter slalåmdelen av kombinasjonsrennet i går, jaktet Svindal en etterlengtet seier i dagens renn.

Svindal falt stygt Svindal lot seg ikke skremme av de stygge fallene i forkant. Den norske verdenseneren kjørte sterkt på toppen og ledet hårfint foran italienske Peter Fill. Svindal kjempet med Fill om seieren i rennet, men så gikk det fullstendig galt like etter Hausbergkanten.

Svindal slo kollbøtte i lufta, falt alvorlig stygt og suste inn i sikkerhetsnettet. Publikum holdt pusten, og sikkerhetsmannskapet spurtet bort til Svindal.

Nordmannen reiste seg imidlertid opp på egenhånd og var raskt på beina igjen. Svindal var forslått, men så ikke ut til å være alvorlig skadd.

BESTE NORDMANN: Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann på 6. plass i utforrennet i Kitzbühel.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann på 6. plass i utforrennet i Kitzbühel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- For en dramatikk. Det gir en ekkel følelse å se noe slikt, sa NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen da alpinesset falt.

Aamodt Kilde beste nordmann Dagens utforrenn var særdeles dramatisk. Rennet ble utsatt én time på grunn av vind og ytterligere utsatt da østerrikeren Georg Streitberger mistet balansen og havnet i sikkerhetsnettet. Streitberger ble senere hentet av helikopter.

Dernest var det landsmannen Hannes Reichelt som suste i sikkerhetsnettet og ble hentet av ambulanse. Hjemmehåpet reiste seg imidlertid opp på egenhånd og er sannsynligvis ikke alvorlig skadet.

- Det så ut til han gikk for egen maskin, så vi satser på at det går bra, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Peter Fill vant det dramatiske utforrennet. Aleksander Aamodt Kilde kjørte strålende fra et tidlig startnummer og ble beste norske på 6. plass. Kjetil Jansrud slet under krevende forhold og ble nr. 14.

- Det var veldig tøffe forhold og mange som falt, dessverre. Jeg så ikke hva som skjedde med Aksel, men det er ikke noe gøy å høre om det. Det er en av de verste Kitzbühel-omgangene jeg har kjørt, forteller Jansrud.

- Jeg hadde kanskje litt bedre lys, men jeg følte jeg kjørte godt. Det var moro, men ikke noe gøy å se at Aksel og de andre faller. Men jeg tror det går bra med ham, sier Aamodt Kilde.

STYGGE SCENER: Publikum holdt pusten da Aksel Lund Svindal ble kastet inn i sikkerhetsnettet. Heldigvis reiste nordmannen seg opp på egenhånd. Foto;  REUTERS/Dominic Ebenbichler
STYGGE SCENER: Publikum holdt pusten da Aksel Lund Svindal ble kastet inn i sikkerhetsnettet. Heldigvis reiste nordmannen seg opp på egenhånd. Foto; REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media