Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal:

Svindal med supert comeback: - For en mann

Nummer tre i Lake Louise.

GOD: Aksel Lund Svindal er nummer tre i utforen i Lake Louise. Foto: NTB Scanpix
GOD: Aksel Lund Svindal er nummer tre i utforen i Lake Louise. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal har kurs mot en sterk 3.-plass i comebacket etter skade. Han er foreløpig kun bak Beat Feuz og Matthias Mayer i utforrennet i Lake Louise.

Foreløpig har ingen klart å gjøre noe med regjerende verdensmester Feuz i Canada i sesongens første utforrenn. Sveitseren er 32/100 sekund foran tredjemann Svindal når 21 utøvere har satt utfor.

- Litt lettet, faktisk. Man vet jo aldri. Det kostet litt å mobilisere i dag. Ikke sikkert det blir pallen, men det ser bra ut. Kjennes godt ut, sa Svindal til NRK.

Østerrikeren Matthias Mayer er 9/100 sekund bak Feuz, som har ledertiden 1.43,76.

- For en mann Aksel er. Imponerende hele veien. Han har et «rennhode» som er helt vanvittig, sa Thomas Lerdahl og Marius Arnesen i NRKs kommentatorboks da Svindal var i mål fra startnummer 13.

Kjetil Jansrud er nest beste nordmann på femteplass. Han er 63/100 sekund bak Feuz.

- Jeg ville gi gass, men det ble for rotete mot slutten. Det var også litt flatt lys, noe som gjorde det vanskelig å se konturene. Det ble litt for forsiktig i dag sa Kjetil Jansrud til NRK.

Aksel Lund Svindal gjorde lørdag sitt comeback etter 343 dager uten konkurranse. Veteranen har kjempet seg tilbake etter at han i januar var gjennom et inngrep i sitt høyre kne.

Han vekslet 10/100 sekund foran lederen Feuz ved første mellomtid, men var like bak på annen. Etter hvert gjorde han noen småfeil, noe som gjorde at han ikke klarte å følge lederen. Likevel kjørte han altså inn til en sterk tid.

– Jeg har mange gode minner fra Lake Louise. Det var her jeg tok min første verdenscupseier. Jeg tror jeg kan kjempe om seieren her, sa Lund Svindal til NTB før rennet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!