Svindal melder seg klar til superkombien

- Det er ingenting i kroppen som slarker.

MØRBANKET MEN OK: Aksel Lund Svindal måtte hjelpes ut av landslege Ola Rønsen etter målgang, men til alt hell gikk det stort sett bra.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MØRBANKET MEN OK: Aksel Lund Svindal måtte hjelpes ut av landslege Ola Rønsen etter målgang, men til alt hell gikk det stort sett bra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (Dagbladet): Aksel Lund Svindal innkalte til en liten pressekonferanse på det norske utøverhotellet i Garmisch-Partenkirchen like før premieutdelinga i ettermiddag.

For å berolige de som frykter at VM er over.

- Det var bare en trøkk. Det er ingen ting i kroppen som slarker, sier han.

- Jeg tar søndagen steg for steg, men jeg blir skuffet dersom jeg ikke kjører mandag (superkombi), sier Lund Svindal.

Så på tavla
Nordmannen falt etter å ha gått utmattet over mål i utforrennet i Garmisch, og måtte til sykehus for sjekk. Heldigvis var det mest blåmerker og slag.

- Jeg var desorientert etter fallet, men prøvde å se opp på tavla for å sjekke om jeg hadde kjørt fort, sier Lund Svindal.

- Jeg hadde mest vondt i rumpa og skulderen rett etter rennet, men nå gjør det faktisk mest vondt i knærne. Jeg fikk tilbud om en skikkelig sjekk på sykehuset her og sa ja til det, for jeg følte meg litt svimmel etter løpet, sier han.

Hviledag
Også landslagslege Ola Rønsen understreker at det ikke er noe galt med det norske gullhåpet.

- Smertene han kjenner i kneet kommer nok fra nedslaget etter det lange hoppet. At han følte seg litt groggy kom nok av at han var temmelig sliten, slår Rønsen fast, ifølge NTB.

- Dersom det hadde vært grunn til å stå på ski søndag, ville han vært i god stand til det, men han må nok regne med å få noen blåmerker etter medfarten, sier Rønsen.

I morgen er det imidlertid hviledag, som Lund Svindal trolig kan ha godt av.