Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal misset gyllen sjanse til å rykke fra i verdenscupen

Kjørte ut i Kitzbühel.

I FORM: Aksel Lund Svindal vant Super-G-rennet tidligere i dag. I superkombinasjonen kjørte han ut. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I FORM: Aksel Lund Svindal vant Super-G-rennet tidligere i dag. I superkombinasjonen kjørte han ut. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

NRKs kommentator Andreas Toft melder på Twitter at Lund Svindal får legetilsyn etter å ha strukket låret i fallet. 

- Han kjente litt på baksiden av låret da han hektet der. Vi skal følge opp det og sjekke ut hva det er. Det er ikke noe veldig alvorlig. Det er nok til at vi følger opp med rutinene vi har. Vi er midt i et tøft program. Når han får seg en smell er det greit å følge det opp, sier sportssjef for alpint Claus Ryste til Dagbladet.

Når Dagbladet spør om det gjelder en hamstring, svarer Ryste:

- Jeg har ikke vært i kontakt med det medisinske apparatet. Det må jeg komme tilbake til.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal tok sin 32. verdenscupseier da han gikk til topps i Super-G-en i Kitzbühel tidligere i dag. Med det økte han forspranget til østerrikske Marcel Hirscher i verdenscupsammendraget, og skaffet seg samtidig et perfekt utgangspunkt for superkombinasjonsrennet som gikk av stabelen i ettermiddag. 

Og da Hirscher hektet og ble disket i slalåmdelen klarte ikke Svindals argeste konkurrent å knappe innpå ham der heller. 

Men Aksel Lund Svindal klarte ikke komme seg til mål han heller. Tidlig i slalåmdelen hekta han i en port og gikk regelrett på trynet i den isete løypa. 

Dermed ble det trippel fransk i superkombien i Kitzbühel. Alexis Pinturault vant foran Victor Muffat-Jeandet og Thomas Mermillod Blondin. 

Kjetil Jansrud hadde heller ikke dagen i slalåmbakken. Han fikk problemer i den isete bakken og endte på trettendeplass. 

- Litt skuffa i dag, men sånn er det. En vanskelig slalåm, sier Jansrud til NRK etter løpet. 

- Nå har jeg begynt å foreberede med til i morgen. 

I morgen er det det klassiske utforrennet i Kitzbühel. Der må Aksel Lund Svindal finne seg i å være favoritt, selv om han aldri før har vunnet utforrennet i den tradisjonsrike alpelandsbyen før.

Det beste resultatet han har fra Kitzbühel-utforen er andreplassen fra 2014. Det er også den eneste pallplassen han har fra utforrennet her. 

• Alexander Aamodt Kilde ble beste nordmann på 11. plass, mens Kjetil Jansrud ble nummer 13.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media