Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal mistet skibindingen midt i løypa

Rett ut i Val d'Isere.

UTSTYRSKLUSS: Aksel Lund Svindal får ikke med seg poeng fra storslalåmkonkurransen i Val d'Isere.  Foto: John G. Mabanglo / EPA / NTB Scanpix
UTSTYRSKLUSS: Aksel Lund Svindal får ikke med seg poeng fra storslalåmkonkurransen i Val d'Isere. Foto: John G. Mabanglo / EPA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ted Ligety og Aksel Lund Svindal - to av alpinsirkusets aller største - var start nummer 1 og 2 i storslalåmkonkurransen i Val d'Isere i dag.

Ingen av dem fullførte førsteomgang. Ligety havnet på innerski, og skled ut av traseen - mens Svindal må ta seg en alvorsprat med teknikerne og utstyrsleverandørene:

Nordmannen hadde kjørt i drøyt 40 sekunder da han fikk problemer. Nøyaktig hva som skjedde var vrient å se, inntil han fikk bremset helt ned.

Da så vi at bindingen var helt løsnet fra den høyre skia.

- Det var en skrue som ble revet ut av skien. Det skal ikke skje, men kan skje. Dessverre er det en svakhet i materialet skiene er laget av, sier Svindal til NTB.

- Det var isete, og en bruker gjerne litt ekstra muskelkraft, men utstyret skal tåle det her. For det var absolutt greie verdenscupforhold. Det er irriterende at det skjer, men jeg får ikke gjort noe med det nå, la han til.