Utforcupen for menn i Åre

Svindal mistet utfortittelen: Delt seier mellom østerrikerne

Beat Feuz vant sammenlagtseieren i utfor rett foran Aksel Lund Svindal. Østerrikerne Kriechmayr og Mayer delte verdenscupseieren.

SISTE UTFOR: Verdenscupavslutningen i Åre er den siste for Aksel Lund Svindal og co denne sesongen. Foto: DANIEL GOETZHABER / Bildbyrån
SISTE UTFOR: Verdenscupavslutningen i Åre er den siste for Aksel Lund Svindal og co denne sesongen. Foto: DANIEL GOETZHABER / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka går verdenscupfinalen av stabelen i Åre. Onsdag var det omsider klart for utfor, etter utsettelser på grunn av sterke vindforhold.

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde måtte derfor smøre seg med tålmodighet før dagens utforrenn.

Beat Feuz lå 60 poeng foran Svindal i kampen om sammenlagtseieren i utfor. Svindal måtte ta første- eller andreplassen for å ha en mulighet til å ta kjempe om tittelen, men det ville seg ikke i dag. Feuz kjørte raskere enn Svindal.

- Det gått noen minutter nå, så nå er jeg ferdig med skuffelsen, sier han til NRK.

Han oppsummerer:

- I dag hadde jeg muligheten til å vinne utfortittelen og jeg skulle aller helst sett at jeg gjorde det. Men det er ikke ufortjent av Feuz. Alt i alt, veldig god sesong i utfor for meg i år, sier Svindal.

Vincent Kriechmayr og Matthias Mayer, to alpinister fra Østerrike, kjørte inn til helt lik tid og måtte dermed dele førsteplassen mellom seg.

Ingen utforseier

Jansrud står uten en eneste verdenscupseier i utfor denne sesongen. Det ville seg ikke denne gangen heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer