Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utforcupen for menn i Åre

Svindal mistet utfortittelen: Delt seier mellom østerrikerne

Beat Feuz vant sammenlagtseieren i utfor rett foran Aksel Lund Svindal. Østerrikerne Kriechmayr og Mayer delte verdenscupseieren.

SISTE UTFOR: Verdenscupavslutningen i Åre er den siste for Aksel Lund Svindal og co denne sesongen. Foto: DANIEL GOETZHABER / Bildbyrån
SISTE UTFOR: Verdenscupavslutningen i Åre er den siste for Aksel Lund Svindal og co denne sesongen. Foto: DANIEL GOETZHABER / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka går verdenscupfinalen av stabelen i Åre. Onsdag var det omsider klart for utfor, etter utsettelser på grunn av sterke vindforhold.

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde måtte derfor smøre seg med tålmodighet før dagens utforrenn.

Beat Feuz lå 60 poeng foran Svindal i kampen om sammenlagtseieren i utfor. Svindal måtte ta første- eller andreplassen for å ha en mulighet til å ta kjempe om tittelen, men det ville seg ikke i dag. Feuz kjørte raskere enn Svindal.

- Det gått noen minutter nå, så nå er jeg ferdig med skuffelsen, sier han til NRK.

Han oppsummerer:

- I dag hadde jeg muligheten til å vinne utfortittelen og jeg skulle aller helst sett at jeg gjorde det. Men det er ikke ufortjent av Feuz. Alt i alt, veldig god sesong i utfor for meg i år, sier Svindal.

Vincent Kriechmayr og Matthias Mayer, to alpinister fra Østerrike, kjørte inn til helt lik tid og måtte dermed dele førsteplassen mellom seg.

Ingen utforseier

Jansrud står uten en eneste verdenscupseier i utfor denne sesongen. Det ville seg ikke denne gangen heller.

Jansrud er skuffet over utforsesongen. Han forteller at den ikke har vært så bra som han hadde håpet på.

– Jeg er litt skuffet og har vært for ustabil. Det viser seg i dag igjen. Jeg må bare se framover og rydde opp i dette til neste sesong. Det er samtidig andre ting som har gått bra, så det er ikke noe problem å motivere seg videre, oppsummerte han overfor NRK.

Delt ledelse

Sveitseren Beat Feuz kjørte som nummer seks og gikk kjapt i tet med tiden 1.20.25.

Svindal var første nordmann ut som nummer ni. Superalpinisten fikk ikke ut maks i løpet og havnet derfor 0.08 sekunder bak Feuz. Allerede da røk kampen om utfortittelen.

Østerrikeren Vincent Kriechmayr leverte et kjempeløp og gikk inn foran Feuz med tiden 1.20.21. Det viste seg å holde hele veien ut, til delt førsteplass med kollega Mayer.

Jansrud var neste.

- Det slår og hamrer litt vel mye nå. Dette blir tøft, sa NRKs ekspert Peder Mørtvedt om løpet.

Så var det Aleksander Aamodt Kilde sin tur.

- Kilde må virkelig koste på for å ta en topp 15-plassering, fortsatte eksperten.

Han gikk inn til en 12. plass, 81 hundredeler bak Kriechmayr.

Kriechmayrs kollega, Matthias Mayer, var mannen som yppet med topplasseringen. Mayer kjørte inn til akkurat samme tid som Kriechmayr. Nå ble førsteplassen delt.

Italienske Emanuele Buzzi hektet i porten og falt stygt. Heldigvis gikk det bra.

Franske Maxence Muzaton leverte årsbeste og gikk inn på sjetteplass, 24 hundredeler bak Kriechmayr og Mayer.

Juniorverdensmesteren Marco Odermatt kjørte et kjempeløp. Han viste at han kan kjempe blant verdensstjernene og tar med seg verdenscuppoeng. Det betyr at Aleksander Aamodt Kilde havner på 16. plass og får dermed ingen poeng med seg fra denne utfordelen.

Krystallkula

Beat Feuz ledet verdenscupen i utfor. Sveitseren lå 60 poeng foran Aksel Lund Svindal, noe som betydde at Svindal måtte ta første- eller andreplassen for å hevde seg med sveitseren i kampen om krystallkula.

Og dersom Svindal vant, så måtte Feuz havne på sjette eller sjuendeplass for at Svindal skulle få tittelen. Det ville seg ikke denne gangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!