INGEN STOR DAG: Aksel Lund Svindal kom seg ikke til andre omgang i slalåmrennet i Alta Badia.Foto: SCANPIX/REUTERS/Max Rossi
INGEN STOR DAG: Aksel Lund Svindal kom seg ikke til andre omgang i slalåmrennet i Alta Badia.Foto: SCANPIX/REUTERS/Max RossiVis mer

Svindal mistet v-cupledelsen og tok juleferie

Jansrud beste nordmann på 24.-plass i slalåm i Alta Badia.

Aksel Lund Svindal kjørte inn til en skuffende 44.-plass i slalåmrennet i Alta Badia, tok juleferie og mistet deretter ledelsen i verdenscupen.

- Dette var den siste skikkelige konkurransen min før jul. Nå reiser jeg til leiligheten min i Innsbruck for å slappe av et par dager. Deretter skal jeg kjøre et showrenn i Paganella lille julaften, før jeg reiser til Norge for å feire jul, sa Svindal til NTB etter mandagens renn.

- På trening kjører jeg fort også i slalåm, men foreløpig har jeg ikke fått ut potensialet mitt i konkurranser. Derfor lar jeg ungdommen få kjempe i det siste verdenscuprennet før jul i Flachau onsdag, sa han.

Østerrikeren Marcel Hirscher gikk til topps i Alta Badia mandag, og dermed overtok han også ledelsen i den totale verdenscupen, ni poeng foran Svindal. Østerrikeren ledet etter første omgang, og med femte beste tid i finaleomgangen, hadde han små problemer med å holde de verste konkurrentene bak seg.

OL-mester Giuliano Razzoli tok annenplassen, men han var 56 hundredeler bak. Tredjeplassen gikk til tyske Felix Neureuther, mens svensken Andre Myhrer kjørte inn til en flott fjerdeplass.

Jansrud beste norske Kjetil Jansrud var den eneste av fire nordmenn i rennet som klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Han lå på 28.-plass etter første omgang og gikk videre med et nødskrik. Til slutt ble han nummer 24 uten å ha prestert på topp i finaleomgangen heller.

- Jeg gjorde for mange store feil på toppen, men slik går det når jeg trener så lite slalåm som jeg har gjort i år, sa Jansrud til NTB.

Han var slalåm- og storslalåmspesialist i flere år, men nå har han plutselig begynt å hevde seg i fartsrennene ved siden av storslalåmen, og det har tydeligvis gått ut over slalåmformen.

- Det går bedre og bedre for meg også i slalåm, så nå kommer jeg til å satse på ei skikkelig treningsøkt dagen før rennet i Flachau, sa Jansrud.

Bormio neste - Nå nærmer det seg jul, og jeg skal ikke nekte for at det skal bli deilig med noen rolige dager hjemme. Da får jeg pleiet ryggen min og hentet meg litt inn igjen, men allerede begynner jeg å glede meg til det som skal skje i januar, sa Jansrud.

For han og Aksel Lund Svindal starter 2012 opp med utforrenn i Bormio i romjula, og 1. januar er det parallellslalåm i München. Så går verdenscupen tilbake til det tradisjonelle programmet med Zagreb (slalåm), Adelboden (slalåm og storslalåm), Wengen (utfor, slalåm og kombinasjon), Kitzbühel (utfor, super G, slalåm og kombinasjon) og Schladming (slalåm).

- Jeg har ikke helt fått det til i slalåm til nå i sesongen. Årsaken til at jeg kjørte i Alta Badia, var at jeg gjerne ville prøve å få litt trening til superkombinasjonen i Wengen i januar, sa Svindal.

Det siste verdenscuprennet i alpint før jul blir slalåmrennet i Flachau onsdag. Det avlyste rennet fra finske Levi i november skal kjøres der.

Lars Elton Myhre, som leder europacupen i slalåm, var best av de nordmennene som ikke kom med til finaleomgangen mandag, men både han, Svindal og Leif Kristian Haugen var langt unna en plass blant de 30 beste.

(NTB)