Svindal mørbanket etter stygt fall

Fraktet vekk fra bakken på båre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAIL (Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal (25) falt stygt etter et hopp i et raskt parti i utfortraseen i Beaver Creek tidligere i kveld og ble fraktet fra bakken på båre.

Aksel Lund Svindal undersøkes nå ved Vail Valley Medical Center, her er også alpinistens egne lege tilstede. 

Kutt i leggen

Lund Svindal ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til sykehus. Rapportene NTB fikk fra målområdet i Beaver Creek gikk ut på at det var ansiktet og hodet som hadde fått hardest medfart.

Folk fra Fischer-fabrikken kunne fortelle at Lund Svindal også hadde pådratt seg et 12-13 centimeter langt kutt på baksiden av venstre legg. Det var den skarpe stålkanten på skien som hadde kuttet ham opp, fortalte de til NTB.

Fischer-folkene trodde ikke Aksel Lund Svindal ville være i stand til å kjøre utfor i superkombinasjonen allerede torsdag, og dersom kuttskaden er så stygg som rapportene kan tyde på, er det ikke sikkert Svindal kan kjøre verdenscuprennene i Beaver Creek i det hele tatt.

Like før mål

Det var like før mål at uhellet var ute for verdenscuplederen. Stedet der Svindal gikk over ende heter Golden Eagle Jump. Det ligger ikke mer enn vel 20 sekunders kjøring fra mållinjen. På grunn av lite snø var også løypa uvanlig humpete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer