Svindal mørbanket etter stygt fall

Fraktet vekk fra bakken på båre.

VAIL (Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal (25) falt stygt etter et hopp i et raskt parti i utfortraseen i Beaver Creek tidligere i kveld og ble fraktet fra bakken på båre.

Aksel Lund Svindal undersøkes nå ved Vail Valley Medical Center, her er også alpinistens egne lege tilstede. 

Kutt i leggen

Lund Svindal ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til sykehus. Rapportene NTB fikk fra målområdet i Beaver Creek gikk ut på at det var ansiktet og hodet som hadde fått hardest medfart.

Folk fra Fischer-fabrikken kunne fortelle at Lund Svindal også hadde pådratt seg et 12-13 centimeter langt kutt på baksiden av venstre legg. Det var den skarpe stålkanten på skien som hadde kuttet ham opp, fortalte de til NTB.

Fischer-folkene trodde ikke Aksel Lund Svindal ville være i stand til å kjøre utfor i superkombinasjonen allerede torsdag, og dersom kuttskaden er så stygg som rapportene kan tyde på, er det ikke sikkert Svindal kan kjøre verdenscuprennene i Beaver Creek i det hele tatt.

Like før mål

Det var like før mål at uhellet var ute for verdenscuplederen. Stedet der Svindal gikk over ende heter Golden Eagle Jump. Det ligger ikke mer enn vel 20 sekunders kjøring fra mållinjen. På grunn av lite snø var også løypa uvanlig humpete.

I ANSIKTET: Aksel Lund Svindal har fått kuttskader i ansiktet etter tirsdagens fall. Foto: REUTERS/Rick Wilking
I ANSIKTET: Aksel Lund Svindal har fått kuttskader i ansiktet etter tirsdagens fall. Foto: REUTERS/Rick Wilking Vis mer

Etter et langt hopp, der farten var veldig stor, gikk han over ende.

– Det er veldig slagete like etter Golden Eagle-hoppet. Kompresjonen er også tøff, så dersom man er litt uheldig akkurat der, kan det være farlig, sa sveitseren Didier Cuche til nyhetsbyrået AP.

Ettersom treningsomgangen ikke ble TV-sendt, var det svært få som så selve fallet til den norske verdenscuplederen.

Aksel Lund Svindal leder verdenscupen etter to seire i løpet av de fire første rennene. Han gikk til topps i storslalåmrennet i verdenscupåpningen i Sölden for en måned siden, og sist helg vant han en suveren seier i super-G-rennet i Lake Louise.

- Han har fått en utrolig god start på sesongen, men det er fortsatt tidlig, sa trener Arnesen til Dagbladet.no for to dager siden.

Dagbladet.no kommer med mer.

Svindal mørbanket etter stygt fall
Svindal mørbanket etter stygt fall
<B>UNDERSØKES HER</B>: Lund Svindal undersøkes av lege på dette sykehuset.