Svindal nærmer seg toppen i Val Gardena

- Mye mer fornøyd med dagens kjøring.

TAR INNPÅ: Aksel Lund Svindal var langt nærmere de beste i dagens treningsomgang i utforløypa i Val Gardena, men har fortsatt et stykke opp før helgens renn.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
TAR INNPÅ: Aksel Lund Svindal var langt nærmere de beste i dagens treningsomgang i utforløypa i Val Gardena, men har fortsatt et stykke opp før helgens renn.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Aksel Lund Svindal tar innpå de beste, og på torsdagens utfortrening var han ikke mer enn snaue sekundet bak de aller beste.

Italieneren Christof Innerhofer var raskest og kjørte inn til 1.57,76. Aksel Lund Svindal kom til mål på 14. beste tid med 1.58,71. Det betyr at Svindal har kuttet forspranget de aller beste hadde på ham etter onsdagens gjennomkjøring, ganske kraftig.

- Jeg må si jeg er mye bedre fornøyd med kjøringen i dag (torsdag) enn hva som var tilfelle onsdag, sa Aksel Lund Svindal, som tapte så å si alt på toppen i torsdagens treningsomgang. Nederst i traseen kjørte han like fort som både Innerhofer og de andre toppløperne.

Svindal har også spart de aller beste skiene til lørdagens renn, og også det tyder på at han har litt mer å gå på.

Det er harde, kalde og røffe forhold, som vanlig, i Val Gardena, der det skal kjøres super-G fredag og utfor lørdag.

Kjetil Jansrud sto over torsdagens utfortrening. Han valgte å prioritere storslalåmtrening, og alt tyder på at Jansrud kommer til å kjøre fredagens super-G, men velger å stå over utforrennet lørdag. Der vil han uansett ha små sjanser til å gjøre det spesielt bra, og søndag er det storslalåm i Alta Badia.

(NTB)