Svindal nest beste norske på 24. plass i sesongåpningen

- Helgen har ikke vært noe bra.

- IKKE BRA: Aksel Lund Svindal presterte ikke på langt nær som han hadde håpet på i storslalåmåpningen i Sölden søndag, men likevel ble han nest best av de norske på 24.-plass.Foto. EPA/HANS KLAUS TECHT
- IKKE BRA: Aksel Lund Svindal presterte ikke på langt nær som han hadde håpet på i storslalåmåpningen i Sölden søndag, men likevel ble han nest best av de norske på 24.-plass.Foto. EPA/HANS KLAUS TECHTVis mer

Aksel Lund Svindal presterte ikke på langt nær som han hadde håpet på i storslalåmåpningen i Sölden søndag, men likevel ble han nest best av de norske på 24.-plass.

- Helgen har ikke vært noe bra. Det har ikke vært helt bortkastet heller, men for å være ærlig, så hadde jeg håpet på mye bedre enn dette. Årsaken er så enkel at jeg ikke er god nok i storslalåm. Det er for marginalt om det går bra eller ikke. Jeg kan kjøre mye bedre enn dette, men det må jeg gjøre ganske mange runder på trening for å sette det i renn. Klarer jeg ikke det, så blir det litt tilfeldig, sa han til NTB etter to omganger på Rettenbach-breen.

Sesongen er i alle fall i gang, også for Svindal, men ingen av de to omgangene han kjørte søndag får godkjent karakter. Dette forteller han om finaleomgangen:

- Jeg gjorde en feil øverst i denne finaleomgangen, men etter det synes jeg at jeg prøvde å skjerpe meg litt etter det. Jeg tapte mye i bunnen tydeligvis, og det har jeg ingen kjempegod forklaring på, men jeg ser jo at det er mange som gjør det.

Ustabil Fram til Ted Ligety, som viste at han blir tøff å slå i storslalåm også denne sesongen etter seieren i Sölden søndag, skilte det 4,25 sekunder. Det er det man på godt norsk kaller utklassing, og Svindal er enig i at det er slik det burde vært.

- Dette er ikke bra nok, men jeg har vært ustabil i storslalåm i flere år, også den gangen jeg tok fjerdeplassen her for to år siden. Det var det beste storslalåmresultatet jeg hadde den sesongen, innrømmet han.

For to år siden klarte han fjerdeplassen i sesongåpningen i Sölden, og i 2007 vant han rennet. Men det er ikke siden 2011, da han ble nummer to i storslalåmcupen at han har kjørt stabilt i disiplinen.

- Jeg er egentlig ikke skuffet sånn generelt, men jeg er skuffet over å få bevis for at storslalåmen ikke er der den bør være. Det er ingen superoverraskelse. Man trenger litt flaks for å lykkes når man ikke er stabil på trening. Slik er det, forklarte Svindal.

Optimist Selv om det ikke gikk veien i Sölden, og prestasjonene var litt under pari i forhold til egne forventninger, ser ikke Svindal så mørkt på framtiden.

- Det er veldig greit å være tilbake i verdenscupen etter 18 måneder, men jeg var litt ekstra spent. Jeg snakket om det med Kjetil, og han virket mye mer avslappet enn meg. Det er godt å være ferdig med dette, for nå kommer jeg veldig revansjsugen tilbake i Lake Louise, sa Svindal.

Svindal la ikke skjul på at han gleder seg til å komme over til fartsøvelsene nå, og han sa for et par dager siden at det første fartsrennet i Lake Louise virkelig er et renn han håper å vinne i år. Det vil være det endelige beviset på at han er tilbake for fullt.

- Rennene i Canada og USA blir jo mye viktigere enn dette rennet, for da er jeg jo med og kjører om ordentlige topplasseringer. Det skulle jo mye til for at det kunne gå skikkelig bra her. Det har jeg vel forsøkt å forklare alle de gangene jeg har snakket med dere de siste dagene. I fart er jeg mye tryggere, fortalte han til NTB før han forlot Sölden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram