LOVER GODT: Aksel Lund Svindal var nest raskest i sden siste gjennomkjøringen. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER/NTB scanpix
LOVER GODT: Aksel Lund Svindal var nest raskest i sden siste gjennomkjøringen. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER/NTB scanpixVis mer

Svindal nest raskest i den siste gjennomkjøringa før utfor-rennet

Fikk kjøre den nederste delen av løypa.

Aksel Lund Svindal var nest raskest i den siste gjennomkjøringen i deler av utfortraseen i Schladming grytidlig lørdag morgen.

Løperne fikk anledning til å kjøre den nederste delen av traseen med selve målhenget. Den sjansen fikk de ikke på treningen fredag på grunn av kvinnenes superkombinasjon.

Svindal kjørte inn til 49,81 i den 1150 meter lange delen av løypa som ble kjørt. Bare amerikaneren Andrew Weibrecht var raskere enn ham. Det skilte tre hundredels sekund mellom de to.

I den første gjennomkjøringen torsdag misset Svindal i målhenget, men lørdag kjørte han strålende i de aller siste vanskelige svingene.

Den norske favoritten har tidligere sagt at de mest utfordrende delene i utfortraseen i Schladming ligger i en del tøffe svinger de siste 40 sekundene det kjøres.

Østerrikerne Hannes Reichelt, Klaus Kröll og Matthias Mayer fulgte bak Svindal på resultatlisten i den amputerte gjennomkjøringen lørdag morgen. Det kan tyde på at pressede østerrikske kjørere har skumle hensikter i lørdagens fartsfest i VM-byen.

Etter at Kjetil Jansrud røk korsbåndet i kneet i super G-rennet onsdag, stiller Norge bare med Aksel Lund Svindal som deltaker i lørdagens VM-utfor.

(NTB)