FALT TILBAKE: Aksel Lund Svindal lå godt an etter første omgang av storslalåmpremieren i Sölden, men falt tilbake i finaleomgangen og endte på 12. plass.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOE KLAMAR
FALT TILBAKE: Aksel Lund Svindal lå godt an etter første omgang av storslalåmpremieren i Sölden, men falt tilbake i finaleomgangen og endte på 12. plass.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOE KLAMARVis mer

Svindal og Jansrud falt tilbake i finaleomgangen

Ligety vant storslalåmpremieren i Sölden.

Med store smerter i en låst rygg satte Kjetil Jansrud (26) utfor i sesongåpningen i storslalåm søndag. Det holdt til tiendeplass.

Gudbrandsdølen ble beste nordmann i rennet. Han tapte bare to plasseringer fra første omgang, der ryggsmertene meldte seg tidlig i løpet.

- Smertene var helt forferdelige. Ryggproblemet er jeg godt kjent med fra før, men jeg har aldri opplevd at det melder seg i forbindelse med renn, sa Jansrud til NTB.

Mannen som i fjor kjørte inn til to annenplasser i storslalåm, i Beaver Creek og Hinterstoder, viste definitivt at han er innenfor rekkevidde til mer verdenscupsuksess.

Mellom omgangene måtte han behandles av fysioterapeut, men han nektet å ta smertestillende medisiner.

- Det handlet om å bite i seg den verste smerten. Jeg var aldri inne på tanken om ikke å starte finaleomgangen. Heldigvis er det noen uker til neste verdenscuprenn, og jeg føler meg sikker på at problemet blir løst innen den tid, meldte Kjetil Jansrud.

Niende seier Verdensmester Ted Ligety vant åpningsrennet i østerrikske Sölden og sørget for en helg proppet med stjerner og striper. Amerikaneren fulgte opp seieren til landsvenninnen Lindsey Vonn i kvinnenes renn dagen før.

Ligety, som tok VM-gullet i disiplinen i Garmisch-Partenkirchen i fjor, hadde god kontroll fra siste startnummer i finalen.

Seieren var 27-åringens niende i verdenscupen noensinne. Samtlige er kommet i storslalåm. I fjor vant han tre av dem i henholdsvis Beaver Creek, Val d'Isère og Alta Badia.

Ikke fornøyd Aksel Lund Svindal fant ikke flyten i annen omgang og måtte nøye seg med tolvteplass. Etter første omgang lå den norske alpinkongen på sjetteplass.

- Jeg er ikke fornøyd. Jeg har ikke sett TV-bildene ennå, men vet jeg gjorde feil. Forholdene var litt røffere i finaleomgangen, sa Svindal til NTB.

I fjor ble sesongåpningen i Sölden avlyst før finaleomgangen. Da sesongdebuterte nordmennene i storslalåm i amerikanske Beaver Creek i begynnelsen av desember med annenplass til Jansrud og femteplass til Svindal.

Svindal vant senere i sesongen (8. januar) storslalåmrennet i Adelboden. Den seieren delte han med franskmannen Cyprien Richard.

Om tre uker fortsetter verdenscupen i alpint med slalåm i finske Levi.

(NTB)