Svindal og Jansrud tilbake i vinnerbakken

- Forventningene er høye.

 TILBAKE TIL VINNERBAKKEN:  Kjetil Jansrud (t.v)  og Aksel Lund Svindal er tilbake i Lake Louise denne helga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TILBAKE TIL VINNERBAKKEN: Kjetil Jansrud (t.v) og Aksel Lund Svindal er tilbake i Lake Louise denne helga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Ni norske alpinister gjør seg klare til den virkelige sesongstarten i alpint i Aspen (USA) og Lake Louise (Canada) denne helgen.

Jentene kjører to slalåm- og et storslalåmrenn i Aspen, men fartskjørerne på herresiden starter opp i Lake Louise, i en bakke der norske alpinister virkelig har hatt suksess, særlig de to siste årene.
Aksel Lund Svindal fikk en seier i super G i 2013, mens Kjetil Jansrud vant både utfor og super G i den samme bakken i fjor.

- Det er egentlig når vi starter opp i USA og Canada at sesongen virkelig tar til for oss. Det er nå vi skal vise at vi er godt forberedt. Forventningene er høye, for vi har tidligere gjort det veldig bra i flere av disse rennene, sier sportssjef Claus J. Ryste.

Årets første verdenscuprenn ble tradisjonen tro kjørt på isbreen Rettenbach i Sölden for en måned siden, uten at norske alpinister klarte å markere seg nevneverdig. Henrik Kristoffersens sjetteplass i storslalåmrennet for menn var høydepunktet.
Grundige forberedelser Både laget for kvinner og menn har gjort grundige forberedelser før sesongen nå starter opp for alvor. Det har vært gode treningsdager i Copper Mountain, der kvinnetrenerne særlig har lagt vekt på å få Lotte Smiseth Sejersted i fartsform.

- Vi har trent under fine forhold i Colorado. Nå har vi gjort det som er mulig for å få Sejersted best mulig til fartsrennene i Lake Louise. Den tekniske treningen har foregått i Aspen, forteller kvinnetrener Tim Gfeller.

Også verdenscupkjørerne for menn har ligget i Copper Mountain. Der har Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal spisset formen mest mulig sammen med Aleksander Aamodt Kilde.
Vi vinne - Vi ønsker å være med i seierskampen i begge rennene i Lake Louise, og forberedelsene har vært deretter, sier verdenscupsjef Christian Mitter.

Han forteller at et nystartet samarbeid med amerikanerne gir norske løpere fortrinnsrett i Copper Mountain, og det har nordmennene prioritert på.

- Dette samarbeidet fungerer flott. Blant annet har vi fått muligheten til å kjøre fulle distanser i utfor på trening, sier Mitter.

De norske teknikerne, som ikke skal til Canada, men forbereder seg til Beaver Creek, reiste til USA og Aspen søndag etter to uker i svenske Kobdalis.

Følgende norske alpinister skal i aksjon i Aspen og Lake Louise kommende helg:

Nina Løseth (Spjelkavik), slalåm og storslalåm, Ragnhild Mowinckel (Rival), super G og storslalåm, Lotte Smiseth Sejersted (Stabæk), utfor og super G.Leif Kristian Haugen (Lommedalen), storslalåm, Henrik Kristoffersen (Rælingen), storslalåm, Kjetil Jansrud (Peer Gynt), utfor, super G, storslalåm, Rasmus Windingstad (Bærum), storslalåm, Aksel Lund Svindal (Nero), utfor, super G, storslalåm, Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), utfor, super G, storslalåm.

(NTB)