Svindal om bragden: - Føles sinnssykt bra

Til topps i Beaver Creek.

TIL TOPPS:  Aksel Lund Svindal. Foto: NTB Scanpix
TIL TOPPS: Aksel Lund Svindal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Aksel Lund Svindal tok sin tiende verdenscupseier i utfor da det ble dobbelt norsk fredag. Nordmannen kjørte råsterkt, og vant tre tideler foran Kjetil Jansrud.

Franskmannen Guillermo Fayed ble nummer tre i rennet. Han var sju tideler bak Lund Svindal i mål.

- Det føltes selvfølgelig helt sinnssykt bra å vinne, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

- Ubeskrivelig Den norske vinneren ledet klart ved første passering, og han så seg aldri tilbake. Kun Jansrud var i nærheten av landsmannen underveis. Lund Svindals vinnertid var 1.42,34.

- Jeg gjorde det veldig bra på toppen og i det flate partiet, men jeg gjorde faktisk en liten feil i midtpartiet. Det gikk så utrolig fort. Men alt i alt gikk det veldig bra, sier han fornøyd.

Lund Svindal har fått en kjempestart på sesongen. 32-åringen vant også utfor og super-G i Lake Louise forrige helg.

- Det kjennes selvfølgelig veldig bra. Jeg har vært ute med skade et helt år, og så vinner jeg de tre første rennene nå. Det er nesten helt ubeskrivelig. Jeg visste at jeg var godt forberedt, men man skal ha flyten for å vinne. Det har jeg hatt, fastslår han.

Presser hverandre Også andremann Kjetil Jansrud var tilfreds med fredagens resultat.

- Et skritt nærmere Aksel! Jeg er glad for å være tilbake på pallen, skrev Jansrud på sin Instagram-konto etter at dobbeltseieren var sikret.

Lund Svindal gleder seg over den norske suksessen. Han mener sterke prestasjoner på trening har en del av æren.

- Det er ekstremt høy kvalitet på treningene våre. Vi «pusher» hverandre. Kjører du litt dårlig på trening, er du bak. Og ingen vil være bak, påpeker 32-åringen.

Lørdag kjøres det super-G i Beaver Creek. Der er de to nordmennene igjen favoritter.

- Det blir super-G og storslalåm, ja. En hektisk helg. Men jeg har fått en sinnssykt bra start, fastslår verdenscupleder Lund Svindal. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram