Svindal på pallen i Kitzbühel

- Fornøyd, men ikke feilfritt.

SLÅTT AV KOSTELIC: Aksel Lund Svindal måtte se seg slått av verdenscupleder Ivica Kostelic og østerrikske Georg Streitberger, men tok en sterk tredjeplass under super-G-rennet i Kitzbühel.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler
SLÅTT AV KOSTELIC: Aksel Lund Svindal måtte se seg slått av verdenscupleder Ivica Kostelic og østerrikske Georg Streitberger, men tok en sterk tredjeplass under super-G-rennet i Kitzbühel.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic EbenbichlerVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal leverte et gjennomgående godt super-G-løp i Kitzbühel, og havnet på seierspallen for femte gang i verdenscupen denne sesongen.

Nordmannen la igjen nærmere to tideler på toppen til vinneren Ivica Kostelic, men utlignet farten til kroaten nedover beryktede «Die Streif», og var 28 hundredeler bak verdenscuplederen i mål. Opp til toer Georg Streitberger fra Østerrike, skilte marginale fem hundredeler.

- Jeg er fornøyd med dette, men kjørte ikke helt feilfritt. Det var det vel ingen som gjorde på det litt humpete underlaget. Ja, bortsett fra Kostelic. Han gjorde ingen feil, sier Aksel Lund Svindal til NTB etter rennet.

Kobler grep om verdenscupen Fra startnummer tre satte Kostelic en tidlig standard, og etthvert som den ene favoritten etter den andre var for seint ute, endte det med kroatens første verdenscupseier i super-G i karrieren, hans 15. totalt.

Samtidig koblet han et enda fastere grep om den store krystallkula som tildeles vinneren av verdenscupen sammenlagt i Lenzerheide i midten av mars.

Kostelic har så langt opparbeidet seg 826 verdenscuppoeng. Toer Aksel Lund Svindal har 255 poeng å hente inn dersom han skal ta sin tredje sammenlagtseier i karrieren.

- Jeg begynner å tenke på sammenlagtcupen etter VM (i Garmisch-Partenkirchen). Fram til det er jeg nødt til å ta ett løp av gangen, sier Kostelic, ifølge nyhetsbyrået AP.

Også Kjetil Jansrud deltok i Kitzbühl. Vinstra-gutten endte på 20.-plass - 1,60 bak Kostelic.