NUMMER TRE: Aksel Lund Svindal i mål etter fredagens renn i Beaver Creek. Foto: NTB scanpix
NUMMER TRE: Aksel Lund Svindal i mål etter fredagens renn i Beaver Creek. Foto: NTB scanpix Vis mer

Svindal på pallen

Aksel Lund Svindal ble treer i fredagens utforrenn i Beaver Creek, mens Kjetil Jansrud skuffet. I store smerter ble tyske Thomas Dressen fraktet til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra startnummer fem fikk ikke Svindal en god åpning, men kjørte knallsterkt nederst i bakken. På det meste hadde den norske alpinkongen en mellomtid 97/100 sekund bak vinneren Beat Feuz, men til slutt var det bare åtte hundredeler som skilte.

Pallplassen er Svindals første i vinter. Forrige helg åpnet han sesongen med 8.-plass i utforrennet i Lake Louise. Han ble deretter femmer i super-G i den canadiske skimetropolen.

STORE SMERTER: Thomas Dressen fra Tyskland fraktes ut av bakken. Foto: NTB scanpix
STORE SMERTER: Thomas Dressen fra Tyskland fraktes ut av bakken. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var litt rufsete, men sånn var det for mange. Dette var helt greit, og det var ganske bra nederst, sa Svindal til NRK etter fredagens renn i amerikanske Beaver Creek.

Feuz slo sin sveitsiske landsmann Mauro Caviezel med sju hundredeler.

Stygg skade

Jansrud fikk en svært lovende start. Han ledet med 31 hundredeler ved første mellomtid, men tapte så voldsomt med tid nedover løypa. I mål var han hele 92/100 sekund bak Feuz. Han ligger på en foreløpig 16.-plass.

- Jeg føler jeg hadde kjørt bra. Det er et mysterium for meg å se hvor langt bak jeg var. Å komme så langt bak når du har en god følelse, er forferdelig, sa Jansrud til NRK.

Utforrennet endte med store smerter for Thomas Dressen. Tyskeren, som kjørte fire startplasser etter Svindal, ble tatt i kompresjonen og havnet i sikkerhetsnettet. Man kunne høre hyl fra 25-åringen, og han hadde det veldig vondt da han ble fraktet ned mot en ventende ambulanse.

Det har kommet mye snø i Beaver Creek den siste tiden. Det ga utfordringer for alpinistene, særlig utover i rennet.

- Det er litt løst, men det er kjørbart. Når du ikke ser underlaget så godt, kan det gi slike utfall som med Dressen, sa Svindal.

Beaver Creek-utforen skulle egentlig gå lørdag, men kraftig snøvær førte til endringer i konkurranseprogrammet. Rekkefølgen på utfor og super-G ble byttet på.

Åpnet frisk

Blant de norske damene var ikke innsatsen like bra fredag:

Ragnhild Mowinckel åpnet friskt, men hadde ikke dagen i utforen i canadiske Lake Louise. Østerrikske Nicole Schmidhofer tok sin første verdenscupseier.

Mowinckel fikk med seg OL-sølv i utfor i Pyeongchang, men i sesongens første utforrenn var hun aldri i nærheten av en ny pallplass. 25-åringen endte på 28.-plass, hele 2,96 sekunder bak Schmidhofer, som sto på toppen av podiet for første gang i verdenscupen.

Michelle Gisin fra Sveits tok 2.-plassen, mens tyske Kira Weidle ble nummer tre.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer