Svindal på rett VM-vei

- Fortsatt småplukk å rette på, men toppfarten er høyere.

PÅ RETT VEI: Aksel Lund Svindal føler han er på riktig vei etter utforrennet i Champonix.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZES
PÅ RETT VEI: Aksel Lund Svindal føler han er på riktig vei etter utforrennet i Champonix.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PHILIPPE DESMAZESVis mer

Aksel Lund Svindal kunne ikke matche de aller beste, men Nero-kjøreren føler han er på rett vei foran alpin-VM.

Svindal kjørte jevnt godt under lørdagens verdenscuputfor i franske Chamonix.

- Dette var mye bedre enn på trening. Jeg har ikke hatt den utforfarten jeg har villet ha, men har brukt treningen til å få ting i orden foran VM. Ting har ikke fungert helt på trening, men jeg gjorde noe annet i dag og var merkbart raskere. Noe småplukk er det å endre på, men toppfarten er bedre, sa Svindal til NTB.

Han var hele 1,56 sekunder bak Didier Cuche, sveitseren som vant lørdagens renn klart. 67 hundredeler skilte ned til italieneren Dominik Paris.

- Føles godt Svindal var betydelig nærmere de beste enn han har vært på trening tidligere i uken. Det er gode signaler for romerikingen. Alpin-VM innledes i tyske Garmisch-Partenkirchen 9. februar.

- Det er snakk om små justeringer, men det føles veldig godt når du kjører. Det handler om innstillinger på støvler og ski. Egentlig er det nesten ingenting som er forskjellig, men det står om hundredeler. Og alt som kan vippe i en retning merkes, sa en optimistisk Svindal til NTB.

Dominik Paris ledet lenge. Han hadde gode vindforhold, men Didier Cuche skulle fra startnummer 22 kjøre inn til klar seier.

- Det var ikke veldig dramatisk med vinden, selv om jeg nok også tapte litt i bunnen. Jeg kan ikke si at jeg hadde noen merkbare problemer. Paris sa selv at han hadde gunstige forhold mot slutten, men vinden avgjorde ikke rennet, mente Svindal.

Nordmannen varsler flere endringer foran VM.

- Jeg er ikke helt fornøyd med hvordan jeg ligger an og skal prøve å gjøre noen flere justeringer. Det mangler litt. For jeg sliter med å kjøre så fort som de tre beste. Det kan bli topp ti, men det holder ikke. Det haster egentlig litt hver dag, for verdenscuprenn er også viktig, sa Nero-gutten.

Tungt for Jansrud Kjetil Jansrud hadde ingen stor dag i Chamonix. Han kom i mål 5,36 sekunder bak Cuche. Det holdt til 53.-plass. Kun fire kjørere noterte svakere tid.

- Det virker håpløst langt fram, men jeg må bare jobbe videre over tid, sa Jansrud til NTB.

- Hva mangler?

- Det har vært sånn de siste dagene. Jeg prøver å finne ut av det, men ingenting gir respons. Derfor er jeg usikker, for det er absolutt noe som ikke stemmer. Det er kjedelig å bruke renn til å være fem sekunder bak. Det begynner å bli knapt med tid til VM. Vi får sette oss ned og prøve å finne ut av det. Det går på kombinasjon ski og sko. Det bremser når jeg vil at det skal gli, sukket Jansrud.

Lars Elton Myhre kjørte inn til 38.-plass fra startnummer 51. Han var 3,04 sekunder bak Cuche.

Ny ulykke Heller ikke lørdagens utforrenn i Chamonix forløp uten uhell.

Canadiske Manuel Osborne-Paradis mistet balansen like før målstreken og falt på ryggen før han krasjet inn i sikkerhetsgjerdene. 26-åringen, som har vunnet tre utforrenn i karrieren, ble fløyet ut av løypa i luftambulanse. Det er ennå ikke kjent om Osborne-Paradis pådro seg alvorlige skader.

Østerrikske Hans Grugger skadet seg stygt etter et fall i utforrennet Kitzbühel i forrige uke.

(NTB)