- FLYTT FRA NORGE: Aksel Lund Svindal råder Petter Northug til å flytte fra Norge for å få mer ro. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- FLYTT FRA NORGE: Aksel Lund Svindal råder Petter Northug til å flytte fra Norge for å få mer ro. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Svindal råder Northug til å flytte fra Norge

- Det er en fordel, ingen tvil om det.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal mener det vil være en klar fordel for Petter Northug å flytte utenlands.

I dagens VG sa landslagssjef Vidar Løfshus at han hadde rådet Northug å flytte fra landet ettersom Northug skal være lei av all oppmerksomheten.

- Jeg har anbefalt Petter å flytte. Det har jeg fortalt ham. Vi har diskutert det litt. Jeg hadde flyttet fra Norge, dersom jeg hadde vært i hans sko, sa Løfshus til avisa.

Klar fordel Lund Svindal holder selv til i den østerrikske byen Innsbrück, og på spørsmål om han vil råde Northug om å flytte utenlands svarer han:

- Når det gjelder akkurat det så er det en fordel, ingen tvil om det.

- I Norge er du veldig tilgjengelig. Hvis du stiller opp på NM, hjemlige renn og konkurranser er man på jobb, det er det ingenting å utsette på. Men når du er hjemme i sofaen og ser for deg en rolig helg..., sier Svindal til TV 2 Sporten.

Natt og dag Lund Svindal sier at han slipper å ta stilling til henvendelser om han kan være med på diverse arrangementer så lenge han er i Innsbrück.

- Når jeg er hjemme i Innsbruck så er det ingen av dere som ringer og spør om jeg kan komme og være med på et eller annet opplegg, så det er som natt og dag, sier han.

Sammen med Løfshus skal Northug ha diskutert flere mulige destinasjoner i mellom-Europa. For nøyaktig ett år siden snakket også Northug om å flytte utenlands for å forberede seg i høyden til Sotsji-OL i 2014.

- Skal jeg prestere optimalt i Sotsji, må jeg begynne å forberede meg allerede neste år. Noe annet kan fort bli altfor seint, sa han til Dagbladet.

Mange av konkurrentene til Northug, som Tour de Ski-vinner Dario Cologna, bor allerede i fjellene. Cologna bor i Davos som ligger 1500 meter over havet.

- Det er klart de har en fordel de som har bodd i høyden i alle år framfor meg som har holdt til i lavlandet. I alle fall når det gjelder å prestere i høyden. Derfor må jeg forsøke å utjevne den forskjellen, sa Northug til Dagbladet.