Svindal rett til topps på nye ski

Vant super G-renn på New Zealand.

PÅ SNØ: Aksel Lund Svindal kjører renn også på treningsleiren i New Zeland, som har vinter nå. Her på gamle ski på Kvitfjell i mars. Foto: REUTERS/Scanpix/Cornelius Poppe
PÅ SNØ: Aksel Lund Svindal kjører renn også på treningsleiren i New Zeland, som har vinter nå. Her på gamle ski på Kvitfjell i mars. Foto: REUTERS/Scanpix/Cornelius PoppeVis mer

|||Aksel Lund Svindal kjørte seg rett til topps på seierspallen med nye ski under et super G-renn på New Zealand i dag.

Han kjørte inn til 1.01,38 og slo lagkamerat Espen Lysdahl med 67 hundredeler.

Det betyr at Svindal har fått en svært god start på årets sesong, der høydepunktet er VM i Garmisch-Partenkirchen i første del av februar.

Han har ligget på landslagssamling på New Zealand de siste ukene, men selv om det har vært flere renn allerede, har Svindal og Kjetil Jansrud som også har byttet skimerke, valgt å bruke tiden på testing av utstyr fram til nå.

Jansrud kjørte forresten inn til sjetteplassen i dagens renn, men han ble ikke slått av Svindal med mer enn drøye sekundet.

- Det er klart det er moro at Svindal får det til å klaffe med nytt utstyr. Jeg synes også flere av de unge løperne imponerer, sa sportssjef Claus J. Ryste etter rennet.

Sejersted i form Lotte Smiseth Sejersted viser også god form nå på forsesongen, og i dag sikret hun seg to seirer på New Zealand.

Hun gikk til topps både i super G-rennet og superkombinasjonen som ble kjørt. Begge rennene er med i den australsk-newzealandske cupen som tradisjonelt kjøres på øyriket på denne tiden av sesongen.

Sejersted har også tidligere i høst kjørt sterkt under rennene på New Zealand, så mye tyder på at hun har tatt et steg framover i forhold til fjoråret.

I super G-rennet vant hun en utklassingsseier med nesten to sekunder til gode på russiske Anastasia Kedrina, mens hun var over fire sekunder foran en annen russer, Vladislava Burejeva i superkombinasjonen.

Ungjenta Chloe Margrethe Fausa kjørte også brukbart og var godt inne blant de ti beste i begge konkurransene torsdag.

Lysdahl og Haug Espen Lysdahl og Kristian Haug sikret Norge dobbeltseieren i superkombinasjonen for menn. I denne øvelsen som regnes for å være en av de beste til Aksel Lund Svindal, stilte ikke den norske nestoren.

Iver Bjerkestrand var med, og han sikret seg fjerdeplassen. Selv om deltakelsen ikke er den aller beste på New Zealand, så er den norske innsatsen sterk, og særlig for de unge løperne er det nyttig erfaring å dra med seg inn i sesongen. De sikrer også svært mange FIS-punkter med tanke på å sikre seg gode startposisjoner i rennene til vinteren.

De kvinnelige alpinistene er snart på vei hjem til Norge, mens Svindal og co. kommer til å bli værende på New Zealand for å trene fart. Det var meningen at de skulle ha gjort unna fartstreningen i Chile, men snøforholdene i Sør-Amerika er dårlige, og derfor forlenger verdenscupalpinistene på herresiden oppholdet på New Zealand.

(NTB)