SLÅTT GRUNDIG: Aksel Lund Svindal ble slått med over seks minutter på trening. Vanskelige forhold må ta litt av skylden for resultatet. Foto: Max Rossi / REUTERS.
SLÅTT GRUNDIG: Aksel Lund Svindal ble slått med over seks minutter på trening. Vanskelige forhold må ta litt av skylden for resultatet. Foto: Max Rossi / REUTERS.Vis mer

Svindal seks minutter bak på trening

Likevel fornøyd.

|||Aksel Lund Svindal ble slått med over seks minutter på utfortreningen i Wengen torsdag.

Likevel var han fornøyd med omgangen sin.

- Jeg er fornøyd med kjøringen min i det øverste partiet av løypa, helt til jeg ble flagget av, sa Aksel Lund Svindal etter å ha kjørt inn til 68.-plass på den andre utfortreningen i Wengen.

Passeringstindene viste at han var helt på høyden med Andrej Jerman som var raskest på treningen torsdag, men Ambrosi Hoffmann som startet like før Svindal, kjørte ut, og da ble nordmannen vinket av.

Sveitseren Carlo Janka led samme skjebne.

Både Svindal og Janka måtte vente i over seks minutter før de kunne fortsette ned til mål.

- Jeg synes det ser greit ut for Svindals del. Han kjørte bra på toppen, men det var tåke og flatt lys, så det var en påkjenning å kjøre. Derfor skal vi ikke legge altfor mye i denne treningsomgangen, sa NRKs ekspertkommentator Paul Arne Skajem til NTB etter torsdagens trening.

Kjetil Jansrud hadde tatt det veldig rolig øverst på grunn av de vanskelige forholdene.

- Jeg kjørte ikke for fullt oppe, men gjorde også en del feil, sa Jansrud etter treningsomgangen. Han var over åtte sekunder bak Jerman i mål.

Lars Elton Myhre kjørte ikke torsdagens trening, men han stiller i superkombinasjonen fredag sammen med Svindal og Jansrud.

Når det gjelder lørdagens utfor er det klart at Svindal selvsagt kjører.

Jansrud og Myhre kommer ikke til å bestemme seg for om de kjører eller ikke før etter fredagens superkombinasjon.

(NTB)