Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal skjulte skuffelsen for alle etter fjerdeplassen i utfor

- Det tok to dager å komme over.

KOSELIG I OL:  Julia Mancuso dukket plutselig opp sammen med lagvenniner der Aksel Lund Svindal  og de norske gutta hadde pressetreff nede ved sentrumgatene ved elva. Den amerikanske stjernen var nok heller ikke hundre prosent fornøyd med sitt utfor, som Svindal heller ikke var det i helga. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KOSELIG I OL: Julia Mancuso dukket plutselig opp sammen med lagvenniner der Aksel Lund Svindal og de norske gutta hadde pressetreff nede ved sentrumgatene ved elva. Den amerikanske stjernen var nok heller ikke hundre prosent fornøyd med sitt utfor, som Svindal heller ikke var det i helga. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Det skaper selvfølgelig litt ekstra oppstandelse på elvepromenaden i Rosa Khutor bare at de norske alpinstjernene går gatelangs for å møte pressen, men da i tillegg Aksel Lund Svindals tidligere kjæreste Julia Mancuso dukket opp fra ingenting for å hilse på, fikk fotografene fort fokus på faget.

Mancuso ble nummer åtte i OL-utforen tidligere i dag, og hadde sånn sett litt skuffelse å dele med nordmannen, som også var veldig misfornøyd etter fjerdeplassen i sitt utfor.

Men er det ikke litt kleint å ha eksen løpende rundt i OL-byen?

- Nei da, Julia bor ikke i deltakerlandsbyen, heller. Hun bor et annet sted. Det går veldig greit det, ass, sier Svindal til Dagbladet med et smil: De to er selvfølgelig fortsatt veldig gode venner, og har både trent og feiret jul sammen de siste månedene.

Skuffelsen etter søndag tok det imidlertid lang tid å komme over.

Skjulte skuffelsen Aksel Lund Svindal så ut som han tok det ganske pent da han møtte pressen etter den sure fjerdeplassen, men nå avslører han at det lå  mye skuespill bak.

- Skuffelsen satt litt lenger i enn vanlig, sier Svindal.

- Det er jo sånn at vi tok medalje, så jeg ville være en god lagkompis. Da prøvde jeg heller å fokusere på det. Men etter å ha prøvd hardt på det gjennom hele intervjusonen, og i prat med trenerne og Kjetil sjøl, så var det ikke like lett å komme aleine på hotellrommet. Jeg var ganske skuffet, sier nordmannen.

- Hvordan fikk du utløp for det?

- Først må jeg tenke gjennom det nok ganger, ikke late som om det ikke eksisterer, så må jeg bare komme meg over det. Shit happens. Vanligvis kan jeg bare kaste det unna og tenke videre etter to minutter, eller to timer, men nå tok det nærmere to dager, så det var litt seiere, sier Svindal.

Trenger knallsterkt utfor Han, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde er de norske deltakerne når superkombinasjonen skal gjennomføres fredag.

Et knallsterkt utforløp kan gi sjanser for de tre nordmennene, men alle erkjenner at det er blitt en vanskelig øvelse for de som har mest fokus på fart.

- De er så spesialiserte de som driver med slalåm at det er tøft, men vi har tro på at vi kan henge med. Men vi trenger veldig bra med tid fra utforen, sier landslagstrener Håvard Tjørhom.

Utforløypa i Sotsji har hittil hatt et rykte på seg for å være krevende, og sånn sett en fordel for fartshodene, men det lover ikke kjempegodt at en for eksempel en mann som Alexis Pinturault har hengt så god med som han har gjort på utfortrening.

Hele Norges coronakart