TETT: Aksel Lund Svindal ble nummer åtte - under fire tideler bak vinneren i Chamonix i dag. Bildet er fra trening i Garmisch-Partenkirchen sist uke. Foto: Karl-Josef Hildenbrand, EPA/Scanpix
TETT: Aksel Lund Svindal ble nummer åtte - under fire tideler bak vinneren i Chamonix i dag. Bildet er fra trening i Garmisch-Partenkirchen sist uke. Foto: Karl-Josef Hildenbrand, EPA/ScanpixVis mer

Svindal slått med 0,37 sekunder - ble nummer 8

- Skulle gjerne vært høyere på lista.

I et svært tett renn endte Aksel Lund Svindal på 8.-plass i fredagens verdenscuputfor, men han var ikke mer enn 37 hundredeler bak vinneren Klaus Kröll fra Østerrike.

- Ingen krise, men jeg skulle gjerne ha vært høyere opp på lista, sa Lund Svindal til NTB.

Åtte løpere inne på 37 hundredeler er ikke hverdagskost, selv ikke i utfor.

Kröll vant med ett hundredel på amerikanske Bode Miller, og Didier Cuche på 3.-plass var bare tre hundredeler bak Miller igjen.

Det skilte ikke mer enn 92 hundredeler fra nummer én til 15.

- Jeg tapte litt for mye i bånn. Jeg traff ikke helt i den siste svingen og tapte nok litt der. Ikke 37 hundredeler, men ett tidel kanskje.

Nordmannen har variert i utforløypa denne sesongen, og han var ikke så altfor skuffet etter utforrennet som ble satt inn for det avlyste rennet i Val Gardena før jul.

Ingen krise - Forholdene var nok ganske jevne. Det ser vi på tidene til dem som kjørte i den første puljen. For meg var dette bedre sammenlignet med i Garmisch-Partenkirchen sist helg. Da hadde jeg to gode gjennomkjøringer, men kjørte dårlig i rennet. Jeg ville helst ha kommet høyere opp på lista, men det er små marginer og sykt jevnt. Jeg ser at det er litt mer avstander mellom dem bak enn foran meg. Da er dette helt greit, mente 29-åringen.

I morgen får Lund Svindal en ny sjanse. Da står ny verdenscuputfor i Chamonix på programmet.

Tam Jansrud Kjetil Jansrud hadde ingen god dag i den franske alpinbyen. Han klarte ikke å skaffe seg verdenscuppoeng og endte bak de 40.

- Dette var ikke noe særlig bra. Omtrent som under torsdagens trening. Det var mye glid for meg, og det gjorde det vanskelig. Men jeg var litt utenfor sporet et par ganger også, og da kan jeg i hvert fall ikke skylde på utstyret. I dag fikk jeg ikke opp farten, men det er en dag i morgen også, og jeg får prøve å gjøre det bedre da, sa Jansrud.

(NTB)