MISFORNØYD: Aksel Lund Svindal har vunnet i Beaver Creek før, men på dagens utfortrening var han langt unna godfølelsen. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
MISFORNØYD: Aksel Lund Svindal har vunnet i Beaver Creek før, men på dagens utfortrening var han langt unna godfølelsen. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFPVis mer

Svindal slått med sekundet av Jansrud på utfortrening

- Jeg må gjøre noe.

Aksel Lund Svindal var ikke fornøyd med 17.-plassen på torsdagens trening i Beaver Creek. Han forklarte til NTB at han mangler den ordentlige «gode følelsen».

- Jeg mangler litt, og jeg kjente det godt underveis at kjøringen ikke er helt som jeg vil ha den. Derfor taper jeg litt hele veien. Det er mer kjøringen og følelsen det går på enn valg av linje.

- Jeg ser også at jeg tapte litt fra flata og inn i henget, så før fredagens renn er det helt klart at jeg må gjøre noe akkurat på det stedet, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter generalprøven for fredagens verdenscuputfor i Birds of Prey-traseen.

Han var 1,6 sekund bak Hannes Reichelt i mål på torsdagens trening, og han var nesten sekundet bak Kjetil Jansrud også, og det var Svindal selvfølgelig ikke veldig tilfreds med.

- Nå skal jeg ned på hotellet og se på gjennomkjøringen min. Etter det må jeg se på hva slags justeringer jeg skal og kan gjøre før selve rennet fredag, fortalte Svindal videre.

- Må jobbe litt - Noen ganger sitter kjøringen som et skudd med en gang, mens det er slik at andre ganger må man jobbe litt mer. Det siste er tilfelle her, men det er litt merkelig at der jeg kjører litt dårlig nå har jeg kjørt mye bedre tidligere, sa Svindal etter torsdagens gjennomkjøring.

Han slo fast at skiene er raske, for øverst i traseen gikk det veldig fort for både Svindal og Jansrud.

Det skilte 1,6 sekund fra Hannes Reichelt på topp til Svindal på 17.-plass på torsdagens trening, og det er ikke veldig mye. Svindal synes i alle fall ikke at avstanden for foruroligende.

- Det lille ekstra jeg mangler for å være med mye høyere opp på resultatlisten kan plutselig falle på plass. Det er jo bare snakk om småting jeg må justere inn, for klarte han til NTB, og det som er helt klart er at Birds of Prey-traseen er en god bakke for Svindal, for han har sikret seg tre av sine 15 verdenscupseirer i denne løypa.

Trygghet Han kommer til Beaver Creek direkte fra Lake Louise, der han slo til med seier i super G-rennet.

- Det var skikkelig morsomt å få til et ordentlig super G-renn igjen, for det var en stund siden sist, men seieren min fra forrige helg betyr også noe for både selvtilliten og tryggheten - ikke bare for meg, men for hele laget. Det er viktig å komme godt i gang, slo Svindal fast etter torsdagens gjennomkjøring i utfor.

Nå kommer han til å få ytterligere to renn i Beaver Creek-traseen før det blir returreise til Europa. Rennene fra Val d'Isère, som skulle gått om en drøy uke, er flyttet til USA.

- Jeg har absolutt ikke noe imot å være her noen dager til. Det er mye bedre å bli her enn å reise til Europa, der det ikke kunne blitt renn i Val d'Isère, og der det ikke var noen tilgjengelige reservesteder. Det viktigste er at det vi gjør er bra for sporten, sa Svindal til NTB.

Han sa også at han har stor tro på at rennene i Val Gardena og Alta Badia like før jul skal gå etter planen, for i Val Gardena har de visstnok allerede klart å avvikle renn.

I fjor ble Svindal nummer fem og ni i storslalåm og super G i Beaver Creek, mens han ble nummer tre i det forrige utforrennet han kjørte i denne bakken i 2009.

(NTB)