Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal:

Svindal står over rennene i romjulen

Tar det med ro før nyttår.

TAR DET MED RO:  Aksel Lund Svindal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR DET MED RO:  Aksel Lund Svindal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal dropper romjulsrennene i italienske Santa Caterina. Alpinstjernen velger i stedet å ta det med ro før det tøffe programmet over nyttår.

33-åringen gjorde tidligere i måneden comeback etter kneskaden han pådro seg i Kitzbühel i januar i år.

«Jeg bruker julen på sykkelen. Ikke noe skikjøring. Kneet føltes ikke bra etter utforrennet i Val Gardena. Santa Caterina starter i morgen (mandag), men jeg må stå over det. Jeg håper å få restituert meg til et fantastisk 2017», skriver Svindal på Instagram.

Smart

I Santa Caterina skal det kjøres super-G (tirsdag) og utfor (onsdag). I tillegg er det superkombinasjon (super-G/slalåm) torsdag.

- Aksel er en smart herremann når det kommer til skader og restitusjon. Det var en krevende uke i Val Gardena, og han vet best selv hva som er lurt å gjøre. Vi vil savne Aksel i romjula, men i en krevende idrett som alpint man må være 100 prosent på startstreken, sier alpinsjef Claus Ryste til NTB.

I en pressemelding fra Norges Skiforbund sto det følgende om Svindals avgjørelse: «Aksel hadde stor belastning på kneet under de krevende forholdene i Val Gardena sist uke. Han velger derfor trening og ro for å bli fullt ut restituert til den tøffe perioden med konkurranser i januar og VM i St. Moritz i februar».

Landslagslege Marc Stauss mener det er helt riktig av Svindal å ta det med ro i romjulen.

- Aksel og jeg er enige om at dette er den beste løsningen nå. Det er fortsatt tidlig etter skaden, og det er viktig å ha en litt roligere periode med god trening, sier Strauss.

Tror på norsk suksess

Ifølge skiforbundet skal Svindal etter planen trene med landslaget igjen i Sveits fra 2. januar.

Ryste har stor tro på norsk suksess i Santa Caterina selv om Svindal uteblir. Kjetil Jansrud er i storform og vunnet flere av fartsrennene hittil i sesongen.

- Vi har et ekstrarenn for det avlyste super-G-rennet fra Lake Louise. Kjetil og Aleksander (Aamodt Kilde) vil være med helt der oppe. Vi håper at Aksel blir helt frisk og «fit for fight» over nyttår, sier Ryste.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!