NEST RASKEST: Aksel Lund Svindal på Hundschopf-hoppet i Wengen under dagens utfortrening. Nordmannen er fortsatt ikke helt kvitt influensaen, men var nest raskest på trening i dag. Foto: Alessandro Della Bella, EPA/Scanpix
NEST RASKEST: Aksel Lund Svindal på Hundschopf-hoppet i Wengen under dagens utfortrening. Nordmannen er fortsatt ikke helt kvitt influensaen, men var nest raskest på trening i dag. Foto: Alessandro Della Bella, EPA/ScanpixVis mer

Svindal svetter seg mot toppform

Går av seg influensaen, ble nummer to på trening.

Aksel Lund Svindal kjørte inn til en oppsiktsvekkende 2.-plass på utfortreningen i Wengen i dag. En mirakelkur med rask gange og svette ga ham nye krefter.

- Da jeg kom til mål etter den første treningsomgangen her i går, ga jeg alt utstyret mitt til servicemannen min, og så tok jeg beina fatt og gikk i rask gange til hotellet. Det gjorde jeg for å svette så mye som mulig for å forsøke og bli kvitt influensen på den måten, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter den andre gjennomkjøringen i Lauberhorn-traseen i dag.

Da var det bare østerrikeren Hannes Reichelt som var raskere enn ham. Reichelt kjørte inn til 2.37,46 minutter i den 4415 meter lange traseen, den lengste utfortraseen i verdenscupsirkuset, mens Svindal var 16 hundredeler bak. Sveitseren Carlo Janka kjørte inn til tredjeplassen. Han ble slått av Svindal med 15 hundredeler.

- Jeg ga alt i denne treningsomgangen, men nå skal jeg gå raskt tilbake til hotellet og legge meg under dyna igjen, sa Svindal før han forlot målområdet.

Det tar mellom 15 og 20 minutter i rask gange å tilbakelegge strekningen fra målområdet til hotellene i Wengen, og det er på denne veistrekningen Svindal legger igjen influensasvetten sin.

Fordel å starte tidlig De tre første i dagens treningsrunde hadde alle tidlige startnumre, så det er liten tvil om at det alltid er en fordel å starte tidlig i Wengen. Det kommer av sola og forholdene for øvrig.

Det sier litt at en løper som Didier Cuche, som var nest raskest på den første gjennomkjøringen i går, endte helt nede på en 16.-plass i dag med startnummer 22.

Peter Fill, som var best i går, endte på 19.-plass i dag fra startnummer 30, mens Kjetil Jansrud endte på 30.-plass i dagens treningsomgang fra startnummer 31.

Jansrud forlot målområdet uten å snakke med noen. Han var tydeligvis misfornøyd med kjøringen sin. I går slo han Svindal med 20 hundredeler, i går var han over to sekunder bak.

Kostelic nevnte Jansrud Ivica Kostelic seier opp som sterk utfordrer til å vinne den totale verdenscupen for andre året på rad, men det er flere om beinet, og i øyeblikket ligger Aksel Lund Svindal bedre an sammenlagt enn kroaten.

Det er østerrikeren Marcel Hirscher som leder, men han kommer bare til å kjøre slalåm i de kommende rennene i Wengen og Kitzbühel, noe som betyr at han trolig ikke kommer til å beholde verdenscupledelsen sin så lenge.

Svindal, som er en klar sammenlagtfavoritt, nevner Kostelic og Bode Miller som sine sterkeste utfordrere, mens Kostelic også nevner Kjetil Jansrud.

- Dersom formen til Jansrud plutselig eksploderer, kan han bli en hard løper å slå, sa Kostelic i et intervju med Eurosport og NTB i går.

Fredag er det superkombinasjon i Wengen, mens det er utfor lørdag og slalåm søndag.

(NTB)