«Svindal tar på seg utfor-kronen»

Aksel Lund Svindals seier legges merke til i utlandet.

(Dagbladet.no): - Med et eventyr-renn slo Aksel Lund Svindal hele verdenseliten og sikret samtidig det første utforgullet til skinasjonen Norge, skriver tyske Allgemeine Zeitung.

Dagen etter den norske skisensasjonen i Åre hylles 24-åringen i mange utenlandske medier.

- Konge av utfor

Utfor for menn regnes som sjølve juvelen blant de alpine grenene, og tyske N24 kroner Svindal til konge av utfor - «kongedisiplinen». Triumfen hans legges merke til over store deler av verden.


- I en dramatisk konkurranse gjorde mange av favorittenene kostbare feil. Men Svindal klarte seg godt, og vant på tida 1.44,68, heter det i en Reuters-melding gjengitt i China Post.

Det internasjonale nyhetsbyrået legger vekt på at Svindal har tunge tradisjoner å bære.

- Svindal kom til mesterskapet som sammenlagtleder i verdenscupen - og som mannen som forventes å ta opp arven etter de profilerte medaljegrossistene Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt.

Fra sjetteplasser til seier

KONGE AV UTFOR: Dette er en av karakteristikkene som utenlandske medier bruker om Aksel Lund Svindal dagen etter at han tok VM-gull i Åre. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX
KONGE AV UTFOR: Dette er en av karakteristikkene som utenlandske medier bruker om Aksel Lund Svindal dagen etter at han tok VM-gull i Åre. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX Vis mer

Sveitsiske Blick fokuserer i stedet på at Svindal slo til etter å ha slitt med å nå helt opp i utfor tidligere i sesongen.

- Sjetteplassene i Val Gardena og Bormio var hans beste plasseringer før i går, påpeker Blick.

Også blant andre aktører innen alpint-sirkuset høster den Lørenskog-fødte unggutten lovord.


- Aksel kjørte et stort renn, konstaterer USAs trener Chris Brigham for Skiracing.com.

«Svindal tar på seg utfor-kronen»