Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal tok knallsterk andreplass

På pallen i storslalåm.

MED I TOPPEN: - Det beste jeg har sett av Aksel på flere år, mente Kjetil Andre Aamodt på NRK etter Svindals førsteomgang.Foto: SCANPIX/AP/Armando Trovati
MED I TOPPEN: - Det beste jeg har sett av Aksel på flere år, mente Kjetil Andre Aamodt på NRK etter Svindals førsteomgang.Foto: SCANPIX/AP/Armando Trovati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal kjørte inn til en knallsterk andreplass i mennenes verdenscupstorslalåm i dag.

Amerikanske Ted Ligety vant rennet.

Svindal lå på andreplass etter 1. omgang, 0,26 sekunder bak ledende Ligety.

Svindal var raskere enn ham på toppen, men hadde en feil midtveis. Han var heldig og tapte ikke mer enn at han bare var 26/100 sekund bak i mål.

I andre omgang hadde også Svindal et par småfeil, men fikk likevel med seg så god fart at han kom i mål 16/100 sekund foran italienske Massimilliano Blardone, og sikret pallplassen.

Ted Ligety var imidlertid i en klasse for seg i rennet i Val d'Isere, og kjørte inn til en suveren seier 1,05 foran nordmannen.

- Det er røft her og jeg fikk aldri den gode følelsen, sier  nordmannen til NTB etter å ha blitt parkert av Ligety som er i superform.

— Første omgang var bra, men i annen omgang la jeg igjen for mye i midten av løypa, sier han etter å ha forsvart plasseringen fra det første løpet i Val d'Isère.

Kjetil Jansrud holdt også følge med Ligety øverst i første omgang, men midtveis hektet han i en port, fikk en rotasjon og han tapte stort.

Vinstra-gutten valgte å bytte ski foran finaleomgangen. Det angrer han på. — Jeg byttet til de samme skiene som jeg brukte i Beaver Creek, men skjønte fort at det gikk for sakte. Jeg burde behold de samme skiene og fikk som fortjent, sier Jansrud, som endte på 10.-plass, 2,43 bak Ligety. — Det er i alle fall hyggelig at Aksel kjører fort. Jeg tar også av meg hatten for Ligety. Han er i god form, sier han.

Truls Ove Karlsen ble nummer 18.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!