Svindal tok sesongens første poeng

Nummer 14 i super-G.

POENG: Aksel Lund Svindal kjørte ned til 14.-plass i dagens super-G-renn i Lake Louise i Canada. Det betyr i det minste at han er igang med poengplukkingen i årets verdenscup. Foto: Mike Blake, Reuters/Scanpix
POENG: Aksel Lund Svindal kjørte ned til 14.-plass i dagens super-G-renn i Lake Louise i Canada. Det betyr i det minste at han er igang med poengplukkingen i årets verdenscup. Foto: Mike Blake, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Aksel Lund Svindal kjørte inn til sine første verdenscuppoeng for sesongen, men havnet utenfor topp ti i super-G-rennet i Lake Louise.

Canadiske Manuel Osborne-Paradis kjørte inn til seieren. Han trengte 1.32,93 minutt ned bakken og seiret 24 hundredeler foran Benjamin Raich. Michael Walchhofer kapret tredjeplassen.

Svindal har slitt med en skade i leggen og sto derfor uten verdenscuppoeng før søndagens renn. Han kjørte som nummer 20 og var 1,15 sekunder bak Osborne-Paradis. Det holdt til 14.-plass.

Like før nordmannen skulle kjøre, ble rennet stoppet en liten stund fordi John Kucera falt stygt. Han ble fløyet til sykehus. Canadiske lagledere frykter at han har brukket beinet, to og en halv måned før OL på hjemmebane.

Etter fallet virket det som om forholdene i bakken ble forverret. Didier Cuche kjørte like før Svindal, og kom skuffende i mål til en tid som var 99 hundredeler dårligere enn vinneren.

Kjetil Jansrud kjørte fra startnummer 63, men kjørte godt og sikret seg poengplass. Han ble nummer 26. Jansrud var 2,08 sekunder bak Osborne-Paradis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer