Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal topper verdenscupen

Etter fantastisk storslalom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fantastisk finaleomgang sendte Aksel Lund Svindal rett opp på seierspallen med annenplass i storslalåmrennet i Beaver Creek lørdag.

- Dette må være noe av det beste jeg har kjørt i storslalåm noensinne, jublet Svindal etter den fantastiske opphentingen.

- Jeg ledet etter førsteomgangen i Sør-Korea i mars, og da kjørte jeg nok bedre enn jeg gjorde i dag. Jeg gjorde nemlig en liten feil øverst, men ellers gikk det bra. Bortsett fra feilen var dette nesten perfekt, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Han lå på en litt skuffende 11. plass etter første omgang, men sa til NTB at han ikke så noen grunn til å gi opp. Det var bare å gi «full gass» i finaleomgangen. Det fikk han til så godt at bare italieneren Massimiliano Blardone slo ham – med fire fattige hundredeler.

Tredjeplassen gikk til amerikanske Ted Ligety, tre hundredeler bak Svindal. Det ble en thrilleravslutning på sesongens første storslalåmrenn og samtidig personlig rekord for nordmannen plasseringsmessig i storslalåm.

Aksel Lund Svindal rykket også til topps på verdenscuplista etter lørdagens fantastiske annenplass.

(NTB)
ANDREMANN: En stor andreomgang sikret Aksel Lund Svindal andreplass i dagens storslalom i Beaver Creek, bare fire hundredeler bak vinneren Massimiliano Blardone. Foto:Scanpix
ANDREMANN: En stor andreomgang sikret Aksel Lund Svindal andreplass i dagens storslalom i Beaver Creek, bare fire hundredeler bak vinneren Massimiliano Blardone. Foto:Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart