Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal tror allergien kan ha kostet ham gull i OL

Fikk sprøyte mot problemene for første gang i sitt liv - ingenting har virket.

FERDIG MED SOTSJI: Aksel Lund Svindal setter seg på flyet i morgen. Allergiproblemer har plaget ham hele tiden her i OL. Foto: 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FERDIG MED SOTSJI: Aksel Lund Svindal setter seg på flyet i morgen. Allergiproblemer har plaget ham hele tiden her i OL. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Aksel Lund Svindal reiser hjem fra Sotsji i morgen. Allergiproblemene påvirker ham såpass at han ikke ser noen stor grunn til å konkurrere i storslalåm.

I dag forteller han at han merket allergien allerede da han kom hit for snart to uker siden, og siden den gang har han forsøkt å takle det.

Medisiner og andre tiltak har imidlertid ikke virket. Og med hundredeler mellom seg og medaljer i utfor og super-G, frykter nordmannen at allergien har ødelagt for et helt OL - og gullsjansene.

- Det vil vi aldri få vite, men det er den analysen jeg gjør selv. Dette er de to dårligste rennene jeg har kjørt i år (utfor og super-G), og hva er forskjellen? Allergien er den eneste jeg finner, sier Svindal til Dagbladet.

- Jeg kjører på det beste utstyret, det kan du se på andre som har vunnet, og jeg har kjørt bra i hele år. Så blir det litt stang ut her, det har ikke vært mitt mesterskap. Når det skjer flere dager på rad, når du våkner og ikke har den beste dagen, da er det ett eller annet, sier han.

Fikk sprøyte Hver dag har han kjent litt på det, kroppen er ikke der den skal være. Etter treninga i morges tok han avgjørelsen om å dra ned.

- Jeg sliter jo litt med pollenallergi på våren og sånn, men det er jo ikke noe du forventer å møte i et vinter-OL. Men det er flere i støtteapparatet som sliter også, og de har advart meg. Varmen, det kan være det. Det er også mye bygging i området her, og støvet kan også spille en rolle. Jeg tror ikke det er pollen, andre utøvere har også nevnt at det kan være noe i støvet, sier 31-åringen.

Teamet gjorde alt for å lette på plagene. Et allergifilter ble sendt til Sotsji fra Norge, og har dekket vinduet på hotellet siden det kom. Etter utforrennet fikk Svindal for første gang i sitt liv satt en sprøyte for allergien.

- Det har jeg aldri gjort før, men vi fikk en tillatelse og fikk satt den. Jeg har vasket rommet mitt hver eneste dag, selv. Ingenting har fungert, sier han til Dagbladet.

- Det blir ikke noe bedre, det blir heller bare verre, og da er det bedre å reise herfra. Det er litt synd å si det, men er ikke jeg hundre prosent, så har jeg ikke noen store sjanser i storslalåm. Det er dessverre fakta, sier Svindal.

Holdt det skjult Han har ikke sagt noe om allergiproblemene underveis, i stedet har han snakket om små marginer og rett og slett for dårlig kjøring.

Grunnen er enkel:

- Jeg trodde jeg kunne vinne likevel. Jeg sto på start i utfor og super-G og mente jeg kunne vinne, og det kunne jeg jo også, jeg var ikke langt unna. Kjetil kjørte sykt bra i går, men i utforen ... Da blir det som det blir.

Svindal flyr til Europa allerede i morgen. Verdenscupen er nå det store målet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!