Svindal våknet med smerter i kneet

Men er på bedringens vei.

DRAMATISK: Det så stygt ut da Aksel Lund Svindal suste inn i sperringene i målområdet, men til alt hell ser det ut til at nordmannen skal kunne konkurrere uten store smerter i morgen.  Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
DRAMATISK: Det så stygt ut da Aksel Lund Svindal suste inn i sperringene i målområdet, men til alt hell ser det ut til at nordmannen skal kunne konkurrere uten store smerter i morgen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .Vis mer

Aksel Lund Svindal våknet søndag morgen med mindre smerter enn han hadde da han gikk til sengs lørdag kveld.

- Han er oppegående i aller høyeste grad og kommer til å få behandlinger hos fysioterapeuten søndag, sa landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB før kvinnenes utfor søndag.

- Aksel kommer til å ta det helt rolig hele søndagen. Det blir ikke snakk om trening eller andre ting, men han kommer til å gå noen runder med behandlinger. Det jeg kan si er at alt ser bra ut. Han kommer til å stille i mandagens superkombinasjon, sa Tjørhom.

Aksel Lund Svindal fikk seg en liten smell i kneet etter det lange hoppet hans mot slutten av VM-utforen lørdag. Etter at han hadde passert målstreken gikk han over ende og smalt inn i sikkerhetsputene. Han slo rumpa og skulderen i fallet, men det var ikke snakk om noen alvorlig skade.

- Det er først og fremst det høyre kneet som fikk en trøkk som følge av landingen etter det lange hoppet. Men alt er under kontroll, det er ingen båndskade å snakke om. Men han har litt stress på leddkapselen, sa landslagslege Ola Rønsen til VG Nett søndag formiddag.

Han bekreftet at Svindal har fått beskjed om å ta det helt rolig søndag.

(NTB)