Svindal vant i Hinterstoder

Ledet etter 1. omgang.

Aksel Lund Svindal kjente nervene presse på da han kastet seg ut i tåkehavet i finaleomgangen i Hinterstoder torsdag, men han mestret både nervepresset og tåkehavet og vant sin første storslalåmseier i verdenscupen.

- Det var fryktelig vanskelig, og jeg må innrømme at jeg så vidt så fra port til port i finaleomgangen. Sikten var elendig, sier Svindal til NTB etter den første norske storslalåmseieren i Hinterstoder siden Kjetil André Aamodt gikk til topps der i 1994.

Svindal ledet med 22 hundredeler på finske Kalle Palander etter første omgang, men det var canadieren François Bourque som ble den farligste konkurrenten.

Han kjørte under betraktelig bedre forhold enn Svindal i finaleomgangen og tjente masse på det.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg kjente nervepresset mens jeg ventet på å starte. Jeg klarte ikke å holde meg 100 prosent i ro, men det var jo bare å kaste seg ut i det og gi all den gassen jeg klarte, sa Svindal etter sin tredje pallplassering i år. Tidligere har han første- og annenplass fra superkombinasjonen og storslalåmrennet i Beaver Creek.

Han tok også over ledelsen i verdenscupen igjen, for Bode Miller hadde bare 19 poengs ledelse på ham før torsdagens renn. Miller endte nede på fjerdeplassen.

Rett i tet

Aksel Lund Svindal tok kommandoen fra startnummer tre i første omgang. Han kjørte et bortimot perfekt løp og ledet foran Kalle Palander og Bode Miller.

IMPONERER: Aksel Lund Svindal ledet etter første omgang, og fulgte opp med en god andre omgang i den tette tåka. Det holdt til seier. Her flankeres han av François Bourque (t.v.) og Kalle Palander. Foto: CALLE TORNSTROEM/REUTERS/SCANPIX
IMPONERER: Aksel Lund Svindal ledet etter første omgang, og fulgte opp med en god andre omgang i den tette tåka. Det holdt til seier. Her flankeres han av François Bourque (t.v.) og Kalle Palander. Foto: CALLE TORNSTROEM/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg fikk fin flyt og kjørte uten å gjøre store feil nedover i førsteomgangen. Noen ganger klaffer det i en så teknisk krevende disiplin som storslalåm er, og i dag klaffet det virkelig for meg i førsteomgangen. Jeg traff akkurat slik jeg skulle med kjøringen min, og må innrømme at det var digg å kjøre så fort, sa Svindal til NTB i pausen mellom omgangene.

Han har kjørt seks renn på sju dager nå, men fikk ikke full klaff før i det aller siste rennet før jul. Det ble julaften noen dager på forskudd.

- Dette var en perfekt og helt herlig seier. At jeg nesten kan feire julekvelden allerede nå er bare fantastisk, sier Svindal som har gjort det aller best i storslalåm denne sesongen, men som likevel ikke ville si at det var blitt den beste disiplinen hans.

- Det er gått bra i storslalåm, men får nå se hva det blir til i tiden som kommer, sa han etter sesongens annen verdenscupseier.

Deilig med juleferie

- Nå kan jeg godt innrømme at det skal bli deilig med juleferie, men det sa jeg onsdag også. Litt rolig trening kommer det nok til å bli i jula, men mest skal jeg bare kose meg og nyte julefreden, sa Svindal som fyller 24 år annen juledag.

- Hva betyr det for deg å gå inn i juleferien med denne seieren som ballast?

- Jeg tror det betyr mer for dere journalister enn det gjør for meg, for jeg har et ganske avslappende forhold til det, men en seier er aldri feil, og det er klart det gir ekstra selvtillit. Jeg skal ikke legge skjul på at det var digg det ble «stang-inn» i dag etter en del renn der det har vært motsatt, sa han.

Svindal vant i Hinterstoder

Onsdag var han 25 hundredeler fra seierspallen i super G-rennet i Hinterstoder. Da ble han fryktelig irritert og småsint etter å ha blitt spurt av en østerriksk TV-journalist om han følte det var krise på gang.

Torsdag ga han svar på tiltale, for da viste han virkelig hvem som er verdens beste storslalåmkjører i øyeblikket. Han viste også at han fortjener ledelsen i den totale verdenscupen.

Nå tar verdenscupen noen dagers pause før to utforrenn i Bormio i romjula. De norske løperne reiser derfor tilbake til Mellom-Europa allerede annen juledag.

(NTB)