I SVEVET: Aksel Lund Svindal vant sin 15. seier i verdenscupen da han var best i super G-rennet i Lake Louise søndag. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Frank Gunn
I SVEVET: Aksel Lund Svindal vant sin 15. seier i verdenscupen da han var best i super G-rennet i Lake Louise søndag. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Frank GunnVis mer

Svindal vant i Lake Louise

Sin 15. seier i v-cupen.

Aksel Lund Svindal vant sin 15. seier i verdenscupen da han var best i super G-rennet i Lake Louise søndag.

På dagen seks år etter at Svindal vant sin aller første seier i verdenscupen, slo han til igjen, i den samme bakken og i den samme disiplinen. Han kjørte inn til 1.23,47 i snøværet og vinden, og i mål var han 23 hundredeler foran Didier Cuche, som tok annenplassen.

Frankrikes Adrien Theaux endte som nummer tre. Han var 64 hundredeler bak Svindal i mål.

Det var røffe og vanskelige forhold, men Svindal holdt linjen hele veien. Han lå noen hundredeler bak Cuche på toppen, men kjørte mesterlig i det store henget og knuste sveitseren mot slutten.

Forrige gang Aksel Lund Svindal vant i verdenscupen var i storslalåmrennet i Adelboden 8. januar, men det var ingen stor overraskelse at han skulle vinne søndagens renn. Han er regjerende olympisk mester i disiplinen, selv om den forrige super-G-seieren hans i verdenscupen kom så langt tilbake som i 2009.

Kjetil Jansrud ble slått med 2,76 sekunder etter å ha gjort en kjempefeil i henget. Han kom på innerski og var på vei ut av løypa, men klarte på en utrolig måte å holde seg i traseen. Likevel var løpet totalt ødelagt.

Jansrud endte på 11.-plassen i lørdagens utforrenn og hadde håpet å kjempe blant de beste søndag, men den store feilen ødela.

Verdenscupen for menn fortsetter neste helg med storslalåm, utfor og super-G i Beaver Creek i Colorado.

(NTB)