Svindal vant i Lake Louise

Sin 15. seier i v-cupen.

I SVEVET: Aksel Lund Svindal vant sin 15. seier i verdenscupen da han var best i super G-rennet i Lake Louise søndag. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Frank Gunn
I SVEVET: Aksel Lund Svindal vant sin 15. seier i verdenscupen da han var best i super G-rennet i Lake Louise søndag. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Frank Gunn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal vant sin 15. seier i verdenscupen da han var best i super G-rennet i Lake Louise søndag.

På dagen seks år etter at Svindal vant sin aller første seier i verdenscupen, slo han til igjen, i den samme bakken og i den samme disiplinen. Han kjørte inn til 1.23,47 i snøværet og vinden, og i mål var han 23 hundredeler foran Didier Cuche, som tok annenplassen.

Frankrikes Adrien Theaux endte som nummer tre. Han var 64 hundredeler bak Svindal i mål.

Det var røffe og vanskelige forhold, men Svindal holdt linjen hele veien. Han lå noen hundredeler bak Cuche på toppen, men kjørte mesterlig i det store henget og knuste sveitseren mot slutten.

Forrige gang Aksel Lund Svindal vant i verdenscupen var i storslalåmrennet i Adelboden 8. januar, men det var ingen stor overraskelse at han skulle vinne søndagens renn. Han er regjerende olympisk mester i disiplinen, selv om den forrige super-G-seieren hans i verdenscupen kom så langt tilbake som i 2009.

Kjetil Jansrud ble slått med 2,76 sekunder etter å ha gjort en kjempefeil i henget. Han kom på innerski og var på vei ut av løypa, men klarte på en utrolig måte å holde seg i traseen. Likevel var løpet totalt ødelagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer