Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal vant i Kitzbühel

Svindal vant overlegent i Kitzbühel

Kjetil Jansrud tok sin første pallplassering i Super-G i Kitzbühel, og sikret norsk dobbelseier.

DOBBEL NORSK: Aksel Lund Svindal, sammen med Kjetil Jansrud og Matthias Mayer i Kitzbühel fredag. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
DOBBEL NORSK: Aksel Lund Svindal, sammen med Kjetil Jansrud og Matthias Mayer i Kitzbühel fredag. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjetil Jansrud med start nummer sju kom offensivt ut, og hadde en solid ledelse ved alle passeringene foruten en, og kjørte inn til en foreløpig ledelse med tiden 1.31,22. Det var sju hundredeler foran Hannes Reichelt.

FØRSTE GANG: Kjetil Jansrud har aldri før vært på Super-G-pallen i Kitzbühel. Nå ligger det an til dobbel norsk. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB Scanpix
FØRSTE GANG: Kjetil Jansrud har aldri før vært på Super-G-pallen i Kitzbühel. Nå ligger det an til dobbel norsk. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB Scanpix Vis mer

Men det skulle ikke holde lenge.

Aksel Lund Svindal, som var tilbake i Kitzbühel etter fallet i 2016, kjørte strålende fra start til slutt. Nordmannen kom inn til en knusende bestetid på 1.30,72. Nøyaktig et halvt sekund foran lagkameraten.

- Det har vært mye trykk inn mot den uka her, men dette var en konge start på helga. Det er spesielt å komme tilbake hit etter det som skjedde sist, men det å levere er det jeg tenker mest på. Dette var digg, sa Svindal, strålende fornøyd til NRK.

Matthias Mayer kom inn 56 hundredeler etter Lund Svindal, og var nære ved å splitte de to nordmennene, men var seks hundredeler bak Jansrud ved målgang.

Jansrud beholdt andreplassen, og sikret dobbelseieren. Han var godt fornøyd med rennet etter målgang, men skulle gjerne stått på toppen av pallen.

- Misforstå meg rett, jeg er superfornøyd, men man vil jo selvfølgelig vinne.

- Dette er et av de mest legendariske rennene i løpet av sesongen. Jeg føler jeg leverer i dag, men jeg får bare akseptere at Aksel leverte ennå bedre, sa Jansrud til NRK.

Den tredje norske i den første pulja til start, Aleksander Aamodt Kilde, kjørte inn til tiden 1.32,25, og endte på 12. plass, 1,53 bak Lund Svindal.

Dramatikk før start

Super-G-rennet i Kitzbühel skulle gått av stabelen 11.30 norsk tid, fredag formiddag, men kraftig regn sørget for at starten ble flyttet til klokka 13.00, og over i utforløypa. Det har aldri skjedd før. Ifølge arrangørene, med renndirektør Markus Waldner i spissen, var dette helt nødvendig for å kunne få gjennomført fredagens renn.

Alpinistene måtte derfor kjøre ned det stupbratte henget Mausefalle, og ned mot partiet Hausbergkanten. Målgang ble dermed langt oppe i løypa, og ikke nede i dalen.

Løypa ble dermed helt annerledes enn planlagt.

Aksel Lund Svindal sa dette om den spesielle situasjonen til NRK før rennet:

- Det er mye vær her nå, så det er vel siste mulighet for å få gjennomført en konkurranse. Løypa er tøff, men det er litt synd at vi ikke får publikum opp her. Nøkkelen til å gjøre det bra i dag blir å komme godt ut av henget.​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!