GOD GRUNN TIL Å SMILE: Aksel Lund Svindal måtte stå lenge og vente på å bli slått i finalen i dagens storslalåm. Nå er han i rute i OL-sesongen.Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
GOD GRUNN TIL Å SMILE: Aksel Lund Svindal måtte stå lenge og vente på å bli slått i finalen i dagens storslalåm. Nå er han i rute i OL-sesongen.Foto: Bjørn Langsem/ DagbladetVis mer

Svindals beste sesongstart på seks år

- Nå er jeg på skjema, sier Aksel.

SÖLDEN (Dagbladet): Aksel Lund Svindal fikk endelig skikkelig fart på skiene i den andre storslalåmomgangen i Sölden, og dermed kjørte han seg op pfra tolvte til fjerdeplass i rennet.

Det var omtrent det beste han turde å håpe på før start.

 - Jeg sa jo det før start at jeg trodde Ted var rå, og at Pinturault og Hirscher var råe. Det så jo sånn ut også, men så vil jeg være en av dem som på en god dag kan være rett bak, og kanskje også utfordre pallen. Jeg er jo nummer fire i dag, så da nærmer det seg, sier Aksel Lund Svindal etter løpet.

Fortsetter å trene storslalåm
For Ted Ligety var det som vanlig ingenting å gjøre med. Amerikaneren vant overlegent foran nettopp Pinturault og Hirscher. Like bak delte Aksel fjerdeplassen med franske Steve Missilier.

- Det er det beste jeg har i Sölden, bortsett fra seier. Det er ikke favorittbakken min, så å begynne med fjerdeplass da er jeg veldig fornøyd med. Nå er jeg på skjema, hadde jeg vært på pallen hadde jeg vært foran, sier han.

Aksel Lund Svindal har aldri vært topp ti i Sölden, bortsett fra da han vant rennet i 2007. Dette er dermed den beste sesongstarten han har hatt på seks år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer og høst har Lund Svindal brukt mye av treningstida på å terpe storslalåmteknikken for å nærme seg de tre overlegne kjørerne i toppen. Den terpinga skal han fortsette med framover også, ikke minst fordi han nå føler han får betalt for det.

- Dette er en bekreftelse på at den treninga var riktig, men på den annen side trenger jeg mer enn ett renn for å se en tendens. Andreomgangen kjører jeg sånn som jeg vil kjøre, og når jeg da er blant de raskeste i den sitter jeg igjen med en god følelse, sier Aksel til Dagbladet.

Haugen opp
Også Leif Kristian Haugen kjørte seg stort opp i andreomgang. Han kom seg til finalen med et nødskrik, og lovet Dagbladet før starten av andre omgang at han skulle gjøre alt annet enn det han leverte i den første.

Det gjorde han også.

30. plassen ble til en attendeplass, og det var Haugen mer enn godt fornøyd med.

- Jeg fikk vist littegrann nå hva jeg var god for, sier Haugen.

- Det hundredelet som skilte deg fra å ikke nå finalen ble ganske mye verdt?

- Det ble veldig mye verdt. En sånn omgang som dette gir selvtillit. Det er deilig å kunne gå herfra og ha gjort en god omgang, sier Haugen til Dagbladet.