GODE NORSKE TIDER: Aksel Lund Svindal etter gjennomført treningsomgang i Val Gardena torsdag; han var nest raskest under treningen, bare slått av Kjetil Jansrud.
Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix
GODE NORSKE TIDER: Aksel Lund Svindal etter gjennomført treningsomgang i Val Gardena torsdag; han var nest raskest under treningen, bare slått av Kjetil Jansrud. Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpixVis mer

Svindals forklaring på suksessen: Perfekt utstyr og trening

- Tror ikke vinner hver gang, men må jo prøve.

Aksel Lund Svindal er ikke i tvil om at suksessen han har oppnådd denne sesongen skyldes to ting: Perfekt utstyr og veldig god og solid trening.

- Mange småting gjør at det har gått så bra for meg. Særlig har samarbeidet med Head (utstyrsfabrikanten) vært bra. Utstyret sitter som det skal. Det gjelder både ski og støvler. Det begynte å bli bra midtveis i sesongen i fjor, men i år er det utviklet enda litt bedre.

- Vi har jobbet mye med utstyret, både med ski og særlig støvlene. Ja, utstyret er veldig bra. Vi har jo trent bra også, sier Svindal til NTB.

Han leder verdenscupen til nå, og han har vært blant de seks beste i alle rennene han har kjørt til nå, bortsett fra sesongåpningen i Sölden, der han kjørte ut i finaleomgangen. Før helgens renn i Val Gardena og Alta Badia har han to første-, to andre- og to sjetteplasser.

- Etter de to treningsomgangene vi har kjørt her i Val Gardena, er det i alle fall grunn til optimisme. Jeg har dessuten den røde trøya i både utfor og super-G (tegnet på ledelsen i verdenscupen), så jeg kan jo ikke stå på start og si at jeg ikke skal forsøke å vinne det som er.

- Jeg tror ikke jeg skal vinne hver gang, men jeg må jo i alle fall prøve, sa Svindal før han forlot målområdet torsdag ettermiddag.

Han sa også at det er bra å dra med seg en første- og annenplass fra treningene til rennene som kommer fredag og lørdag.

Han har ikke hatt full klaff i storslalåmrennene i år, men noen omganger har vært veldig bra.

- Men når skal du få til to gode omganger i et storslalåmrenn?

- Godt spørsmål, men jeg tenker ikke så mye på storslalåm akkurat nå. Nå er det utfor og super-G som gjelder, for her har jeg de beste mulighetene til å vinne renn. Jeg må tåle at mange andre kjører bra i storslalåm, og de er og trener i Alta Badia. Det kan jeg ikke gjøre noe med.

- Det er tre-fire løpere som er raskere enn meg i storslalåm, slik er det bare, men jeg kjører det jeg kan der også, sa Aksel Lund Svindal til NTB i Val Gardena torsdag.

(NTB)