ET FJELL FOR SEG SELV: Aksel Lund Svindal klarer ikke gi slipp på følelsen han har på start når han vet han kan vinne rennet. Derfor tviholder han på håpet om at kneet holder denne sesongen også. Foto: Stephan Jansen/DPA/AP/NTB Scanpix
ET FJELL FOR SEG SELV: Aksel Lund Svindal klarer ikke gi slipp på følelsen han har på start når han vet han kan vinne rennet. Derfor tviholder han på håpet om at kneet holder denne sesongen også. Foto: Stephan Jansen/DPA/AP/NTB ScanpixVis mer

Svindals frykt: - Da kommer jeg til å gå på en smell

Derfor nekter Aksel Lund Svindal å gi opp alpinkarrieren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg strakk strikken langt i fjor. Jeg fikk svi for det etter påske, fortalte Aksel Lund Svindal til Dagbladet da vi møtte ham i forkant av sesongåpningen i østerrikske Sölden.

Da fortalte han at han for første gang på tre år hadde stått på ski sju dager på rad. Etter fjorårets OL-sesong fikk han så vondt i det opererte kneet at han knapt kom seg opp av senga.

Det er her vi vanlig dødelige ikke henger helt med på Lund Svindals satsing mot en ny sesong i verdens råeste utforbakker. Hvorfor legger han ikke bare opp etter en sesong som ga ham OL-gullet i utfor som både han og Norge manglet? Hva mer er det egentlig han kan vinne?

- Det er så mye mer enn det! Én ting er de tingene du vinner, det er utrolig fett. Så har du følelsen når du vinner, og følelsen når du står på start og du vet du kan vinne. Å stå på start og vite at du kan vinne fordi du er godt forberedt, da er det egentlig mye mer på spill, da er du jævlig mye mer nervøs enn når du står på start og vet at du ikke kan bli bedre enn nummer ti. Når du kan vinne er det opp til deg å avgjøre det, og det er en ganske fet følelse, selv om det er ganske ubehagelig, forteller Lund Svindal og setter blikket rett i vårt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn