VIL OPPOVER I UTFOR:  Aksel Lund Svindal har aldri fått det helt til å klaffe i utforløypa i Kitzbühel, det vil han gjøre noe med i år.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
VIL OPPOVER I UTFOR: Aksel Lund Svindal har aldri fått det helt til å klaffe i utforløypa i Kitzbühel, det vil han gjøre noe med i år. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Svindals nye mål: Utforen i Kitzbühel

- Satser ekstra.

Aksel Lund Svindal har aldri hatt klaff i utforrennet i Kitzbühel. Det har han tenkt å gjøre noe med til vinteren.

- Jeg må bare innrømme at jeg har veldig lyst til å gjøre det bra i Kitzbühel-utforen, for der har jeg aldri vært med og kjempet i toppen tidligere. Det er det eneste enkeltrennet jeg har planer om å satse litt ekstra på til vinteren, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Verken han eller noen av de andre alpinistene har noe mesterskap å gå inn for den kommende vinteren. Det betyr full satsing på verdenscupen, og Svindal legger ikke skjul på at målet hans er å vinne den store krystallkula. Han har to seirer i verdenscupen fra før og håper at alle gode ting skal bli tre i 2011-12 sesongen.

Sammen med ledelsen i alpint i Norges Skiforbund har Svindal satt opp seieren i den totale verdenscupen som sesongens store mål. Det innebærer at han kommer til å kjøre alt hva remmer og tøy kan holde i alle disipliner. Et lyspunkt i forbindelse med skisamlingene på New Zealand og i Chile i høst, har vært at slalåmkjøringen har gått mye bedre enn før.

Ingen satsing - På trening har slalåm gått bedre enn på lenge, og jeg håper at det skal fortsette slik også i konkurransene. Jeg må få legge til at jeg ikke kommer til å satse noe voldsomt på slalåmbiten, men jeg kommer nok til å kjøre noen flere slalåmrenn enn tidligere. Likevel er jeg realistisk, og det skal nok mye til om ikke slalåm kommer til å bli min svakeste og dårligste disiplin også til vinteren, forteller Svindal.

Han har ikke glemt Ivica Kostelic voldsomme rykk i den totale verdenscupen i januar i fjor, da kroaten vant det som var og la konkurrentene bak seg med så mange poeng at det ble håpløst å ta igjen forspranget hans.

- Jeg er ikke avhengig av å kjøre godt i slalåm for å vinne verdenscupen, i alle fall ikke hvis ikke Kostelic får til en januar måned som i fjor, men det er klart det gir meg en ekstra sikkerhet, dersom jeg kan klare å ta noen poeng i slalåm også, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Han har ikke forandret på satsingsområdet som, for ham, er storslalåm, utfor og super-G.

Mye skikjøring - Nå er jeg nesten akkurat kommer hjem fra en lang samling, og det jeg føler er at jeg har fått gjort alt som var planlagt. Mengdemessig når det gjelder skikjøring ligger jeg veldig bra an, og det er ingen hemmelighet at jeg har mye bedre kontroll på utstyret og skiene nå enn på samme tid i fjor. Det var nok litt kaos på det området i fjor høst, men nå føler jeg at jeg har funnet fram til de riktige og raskeste skiene, mener Svindal.

- Særlig når det gjelder storslalåmbiten mener jeg at oversikten er god, men selv om jeg har gjort jobben min, er det alltid spennende å se mot den første konkurransen (Sölden 23. oktober), for de har vel ikke ligget på latsiden de heller, sier han.

- Hvor mener du dine beste sjanser til å vinne renn i verdenscupen ligger?

- Jeg satser mest på utfor, super-G og storslalåm. Sjansene mine er vel like store i alle disse disiplinene. Noen prioriteringer blant de grenene jeg har nevnt her synes i alle fall jeg det er vanskelig å sette opp, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

(NTB)