SAMHOLD: Georg Streitberger, Florian Scheiber og Aksel Lund Svindal holder sammen på sykehuset etter lørdagens stygge fall. Foto: Facebook
SAMHOLD: Georg Streitberger, Florian Scheiber og Aksel Lund Svindal holder sammen på sykehuset etter lørdagens stygge fall. Foto: Facebook Vis mer

Svindals sykehusbilde av Hahnenkameratene tar av på nettet

- Jeg vet at Mats Zuccarello er stor, men det er ingen som gjør ting mer riktig enn Aksel, mener Kristoffersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I løpet av en høydramatisk og spektakulær alpinhelg i Kitzbühel ble kampen om krystallkula snudd på hodet.

Verdenscupleder Aksel Lund Svindal var i ferd å få en kraftig luke i sammenlagtcupen, men så gikk det fullstendig galt i utforrennet. 33-åringen røk korsbåndet og er ute resten av sesongen.

Korsbåndsskaden er den samme som Kjetil Jansrud pådro seg etter det stygge fallet i VM i Schladming i 2013. Jansrud slo imidlertid knallsterkt tilbake med OL-gull i Sotsji ett år senere.

Det er imidlertid enda flere enn Jansrud som vet akkurat hvordan Svindal har det nå. Østerrikerne Georg Streitberger, Florian Scheiber og Hannes Reichelt falt nemlig stygt i samme del av Hahnenkamm-bakken som Svindal.

Svindal, Streitberger og Scheiber ble alle fraktet til samme sykehus - med samme skade - på samme rom - og med samme sykepleier. Derfor fikk de tre «Hahnenkameratene» en enkel jobb med å finne frem sin selvironiske og humoristiske side.

- Samme kompression, samme skade, samme rom! Og samme sykepleier! Men vi har det moro, skriver Streitberger på sin Facebook-side under et bilde av de tre toppalpinistene på sykehuset.

«Hahnenkameratene» Det er et bilde som folket elsker. Et bilde som forteller at ulykkesfuglene er ved godt mot. Et bilde som forteller om et unikt samhold og om alpinistenes storhet.

I skrivende stund har snart 80 000 likt bildet, 1800 kommentert og over 5000 delt dette vakre bildet.

Sammen kan de hjelpe hverandre tilbake til verdenstoppen, slik som Jansrud klarte etter tilsvarende skade for tre år siden. Sammen kan «Hahnenkammeratene» Svindal, Streitberger og Scheiber få hverandre til å smile midt i motgangen.

Smile gjorde de også av duellen mellom Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen i dag. Bare tre hundredeler skilte kamphanene, som verdenscupsammendraget nå kommer til å stå mellom i Svindals skadefravær.

Hylles av Kristoffersen Svindals landsmann slo landslagskollegaen til Scheiber, Reichelt og Streitberg i dagens dramatiske slalåmrenn. Etter triumfen hyllet Kristoffersen mannen som fortsatt leder verdenscupen sammenlagt.

- Selvsagt vant jeg dette løpet også for Aksel, for hvis det kan hjelpe ham litt videre, er det veldig bra. Jeg gjør alt jeg kan for å støtte og hjelpe ham. Han gjør hele tiden en skikkelig og solid jobb, og jeg er ikke i tvil om at han er Norges største idrettsutøver, sier Kristoffersen til NTB.

- Jeg vet at Mats Zuccarello er stor, men det er ingen som gjør ting mer riktig enn Aksel. I tillegg er han politisk korrekt i alt han gjør. Svindal har hjulpet meg mye. Innimellom kan vi selvsagt ha våre uoverensstemmelser og ikke være enige i alt, men han har hjulpet meg så mye at jeg unner ham alt godt, la den ferske Kitzbühel-vinneren til.

REISTE SEG: Aksel Lund Svindal reiste seg etter det stygge fallet i Kitzbühel, men røk korsbåndet. Foto: EPA/EXPA/JFK
REISTE SEG: Aksel Lund Svindal reiste seg etter det stygge fallet i Kitzbühel, men røk korsbåndet. Foto: EPA/EXPA/JFK Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer