Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindelmistenkt idrettsminister trekker seg

Miroslaw Drzewiecki vil beskytte fotball-EM i 2012.

ØNSKER SEG FOTBALL-EM: Polens idrettsminister Miroslaw Drzewiecki leverte i dag sin avskjedssøknad fordi han ikke vil la svindelanklagene mot ham ødelegge for landets mulighet til å få arrangere fotball-EM.  Foto: Scanpix
ØNSKER SEG FOTBALL-EM: Polens idrettsminister Miroslaw Drzewiecki leverte i dag sin avskjedssøknad fordi han ikke vil la svindelanklagene mot ham ødelegge for landets mulighet til å få arrangere fotball-EM. Foto: Scanpix Vis mer

|||Den svindelmistenkte polske idrettsministeren Miroslaw Drzewiecki vil beskytte fotball-EM i 2012 og trekker seg med umiddelbar virkning.

- Jeg har tatt denne beslutningen helt på egen hånd. Det er viktig for meg ikke å ødelegge jobben med å forberede fotball-EM i 2012, og derfor har jeg levert min avskjedssøknad til statsminister Donald Tusk, sier Drzewiecki

- For meg er det viktigste nå å beskytte mitt gode navn og rykte, men jeg kan ikke la eventuelle forberedelser til EM i 2012 bli påvirket av det, sier idrettsministeren.

Det er det polske antisvindelbyåret CBA som har rettet svindelmistanker mot Drzewiecki. Det blir hevdet at 56-åringen skal ha benyttet sin politiske innflytelse for å lette på restriksjonene gamblingselskapene er underlagt. Det skal han ha gjort i et forsøk på å gjøre det enklere for kasinoeiere å sponse idrettsbegivenheter.

Polsk idrett har vært rammet av flere svindelskandaler de siste årene, og de fleste av dem har vært knyttet til kampfiksing i den hjemlige ligafotballen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media