Svindelsaken mot Neymar gjenåpnes

Anke tatt til følge i dag.

FORSATT I TRØBBEL: Svindelsaken mot Neymar skal opp i retten igjen.Foto: EPA/Antonio Lacerda/NTB Scanpix
FORSATT I TRØBBEL: Svindelsaken mot Neymar skal opp i retten igjen.
Foto: EPA/Antonio Lacerda/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svindelsaken mot Barcelona-stjernen Neymar er ikke over. Anken til den spanske påtalemyndigheten ble fredag tatt til følge.

Der betyr at saken mot Neymar og hans far skal opp i rettssystemet på nytt.

I juli slo en dommer fast at det fantes uregelmessigheter i Neymars overgang fra brasilianske Santos til Barcelona, men at saken ikke hørte hjemme i kriminaldomstolen.

Den avgjørelsen var ikke den spanske påtalemyndigheten fornøyd med og la raskt inn en anke. Der ble det argumentert for at Neymar og hans far må ha kjent til det potensielle bedrageriet i forbindelse med overgangen til Barcelona i 2013.

Fredag ble anken tatt til følge av en domstol i Madrid.

Ifølge Barcelona ble Neymar hentet for 57,1 millioner euro, men spanske myndigheter mener samtlige avtaler i overgangen i virkeligheten hadde en verdi på over 83 millioner euro.

Den brasilianske investeringsgruppen DIS eide 40 prosent av Neymars spillerettigheter da han ble solgt fra Santos. Fondets representanter hevder at DIS ble svindlet for flere millioner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer