Svindler stjal bankkort, bandasjerte hele ansiktet og tok ut 100 000 kroner

Slik ble FFK-spiller svindlet på frekkeste vis. - Det er som tatt ut av en film, sier Horn.

SVINDLET: FFK-spiller Jørgen Horn ble svindlet på frekkeste - og utroligste - vis. - Det er som tatt ut av en film, sier Horn til Dagbladet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SVINDLET: FFK-spiller Jørgen Horn ble svindlet på frekkeste - og utroligste - vis. - Det er som tatt ut av en film, sier Horn til Dagbladet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

(Dagbladet): FFK-spiller Jørgen Horn har blitt svindlet for nærmere 100 000 kroner etter at han for noen uker siden ble frastjålet bankkortet sitt.

Lagkamerat i Fredrikstad, Mads Hansen, skriver på bloggen sin at kort tid etter at bankkortet forsvant, skal en mann - med bandasjer over hele ansiktet - ha gått inn i en bank på Vinderen i Oslo. Der skal mannen ha bedt om å få utvidet kredittgrensen på kortet fra 10 000 til 100 000 kroner, og at han ville ha rubel og bit i kontanter med det samme.

Funksjonæren i banken sa at det kunne han få, hvis han kunne vise frem gyldig legitimasjon. Det hadde bandasjemannen, men funksjonæren sa at hun ikke kunne godkjenne legitimasjonen uten at mannen tok vekk seg bandasjen.

Mannen forklarte at han ikke kunne fjerne bandasjen på grunn av en omfattende ansiktsoperasjon og at han i tilleg hadde hatt en vannlekasje i leiligheten, og at det var derfor han trengte pengene med en gang.

Banken godtok forklaringen, og ga mannen pengene.

Horn ble så «oppringt fra en bankfilial på Vinderen, med spørsmål om han hadde vært på nevnte filial og tatt ut penger. Dette kunne mister Jorn avkrefte, og med det gikk det opp for de bankansatte at de, og Hørgen, var blitt svindlet» skriver Hansen i sin blogg (Horn er i bloggen anonymisert, «Horgen» er Jørgen og «Jorn» er Horn).

- Syk historie Jørgen Horn sier følgende til Dagbladet om den mildt sjokkerende svindelen.

- Det er som tatt ut av en film. En morsom historie på sin måte, men det er jævlig mye styr med papirarbeid i etterkant som ikke er fullt så morsomt, sier Horn til Dagbladet.

Han kan ikke si noe om selve hendelsesforløpet ettersom politiet har startet etterforskning av saken.

- Jeg kan ikke si mye mer om historien annet en at den er helt sann. Det er politianmeldt, og politiet jobber nå med saken, sier Horn.

Har anmeldt Horn har anmeldt svindlingen, noe krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Geir Kristiansen, bekrefter.

- Vi har mottatt en anmeldelse på et forhold, som vi sendte videre til Oslo politidistrikt 29. juni. Vi har bedt de overta saken siden forholdet skjedde der. Saken dreier seg om bankkortsvindel, sier Kristiansen til Fredriksstad Blad.