Ek Hagen innrømmer: Stusset over dopingtestingen

Svindlet: - Trist

Martine Ek Hagen stusset over dopingtestingen av Julia Tsjekaleva da hun ble snytt for det som fem år seinere ble karrierens eneste verdenscupseier. Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Miriam Gössner har også grunn til å føle seg snytt.

VERDENSCUPSEIER I POSTEN: Martine Ek Hagen har fått en verdenscupseier i posten etter dopingdommen til Julia Tsjekaleva, men premiepengene kan hun se langt etter. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VERDENSCUPSEIER I POSTEN: Martine Ek Hagen har fått en verdenscupseier i posten etter dopingdommen til Julia Tsjekaleva, men premiepengene kan hun se langt etter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julia Tsjekaleva ble i 2017 fratatt samtlige resultater fra OL i Sotsji grunnet doping.

Denne sommeren har Det internasjonale skiforbundet (FIS) fulgt etter.

Overfor Dagbladet bekrefter FIS at de har strøket alle resultatene til kvinnen, som var Russlands best langrennsløper i en årrekke, etter OL i 2014 og fram til hun la opp i 2017.

Totalt er det snakk om 72 internasjonale skirenn, fordelt på verdenscup og mesterskap.

Det inkluderer blant annet verdenscuptriumfen til Tsjekaleva i Rybinsk 25. januar 2015. Dopingdommen gjør at Martine Ek Hagen klatrer opp fra 2. plass til karrierens første og eneste verdenscupseier. Den har hun nå offisielt blitt tildelt, forteller hun til Dagbladet. Ek Hagen fikk selv vite om det i sommer.

- Det er absurd og surrealistisk så lenge etterpå. Det er kjempegøy å ha en verdenscupseier. Og så kommer den bitre følelsen over at det ikke gir meg noe akkurat nå. Det er der og da det gir noe, det å gå først over målstreken. På det tidspunktet hadde det betydd ganske mye mer enn det betyr nå, sier Martine Ek Hagen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer